Perşembe 03.01.2019 00:00
Son Güncelleme: Cuma 04.01.2019 09:41

Höşmerim tarifi

Peynir helvası olarak da bilinen Balıkesir mutfağına has tatlılardan bir tanesi: Höşmerim! Peki höşmerim nasıl yapılır? Höşmerim yapılırken hangi malzemeler kullanılır? Yapımı oldukça kolay olan höşmerimi siz de deneyebilirsiniz, işte tarifi...

HÖŞMERİM İÇİN MALZEMELER

-2 çorba kaşığı tereyağı

-1 su bardağı irmik veya un

- 1 su bardağı rendelenmiş dil peyniri veya başka bir tuzsuz peynir

ŞERBETİ İÇİN :

- 2 su bardağı süt

- Bir buçuk su bardağı toz şeker

SÜSLEMEK İÇİN :

- Yarım çay bardağı file antepfıstığı

HÖŞMERİM YAPILIŞI:

Şerbeti için süt ve toz şekeri kaynatın, diğer taraftan tereyağını bir tencerede eritip, irmik veya unu ekleyin, irmiğin veya unun rengi altın sarısı olana dek sürekli karıştırarak kavurun. Sıcak şerbetli tatlının üzerine ilave edin kısık ateşte şerbeti çekene kadar pişirin. Daha sonra rendelenmiş dil veya tuzsuz peyniri ekleyin. Peynir eriyip tatlı kıvama gelince tencereyi ocaktan alın. Servis tabağına aktarın ve üzerim file antepfıstığı ile süsleyerek servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.