Son Güncelleme: Cuma 04.01.2019 17:19
Çikolatalı baklava tarifi
Tatlı severler için yeni lezzetler sunmaya devam ediyoruz. Çikolatalı baklava nasıl yapılır? En güzel ve en kolay Çikolatalı baklava tarifi ile pratik bir şekilde kendi tatlınızı kendiniz yapın. İşte en güzel Çikolatalı baklava tarifi...
ÇİKOLATALI BAKLAVA HAMURU İÇİN :
-1 çay bardağı kakao
-3 su bardağı un, 1 adetyumurta
-1 tatlı kaşığı tuz
Yeteri kadar su
HAMURLARI AÇMAK İÇİN :
1 çay bardağı nişasta
İÇ MALZEME İÇİN :
-(80 gramlık) bitter çikolata
-Bir buçuk su bardağı antepfıstığı
ÜZERİ İÇİN :
-100 gram tereyağı a 100 gram margarin
ŞERBETİ İÇİN :
-iki buçuk su bardağı toz şeker
-2 su bardağı su
-1 tatlı kaşığı limon su
ÇİKOLATALI BAKLAVA YAPILIŞI:
Hamur için unu yoğurma kabına alın ve içine kakao yumurta ve tuz ilave edin. Kulak memesinden sert bir hamur elde edene kadar su ekleyip yoğurun. Hamuru 14 eşit bezeye ayırın ve üzerini nemli bir bezle örtüp oda sıcaklığında 15 dakika dinlendirin. 1 adet bezenin üzerine nişasta serpin ve ince olacak şekilde oklava ile açın. Diğer bezeleri de aynı şekilde açın ve açtığınız yufka büyüklüğünde bir fırın tepsisine 7 adet yufkayı üst üste gelecek şekilde yayın. Üzerine antepfıstığı serpin ve benmari usulü erittiğiniz çikolatayı gezdirin. Kalan 7 adet yufkayı üst üste serin. Bıçakla kare şeklinde kesin. Üzeri için tereyağı ve margarini bir tavada eritip baklavanın üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin. Baklava piştikten sonra tepside fazla yağ kalırsa süzün. Şerbeti için toz şeker, su ve limon suyunu bir tencereye alıp ocağa oturtun. Kaynamaya başladıktan sonra 2-3 dakika daha kaynatıp, ocaktan alın ve soğutun. Fırından aldığınız sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Şerbeti çekince servis yapın.
EN SON HABERLER
- 1 Ballı çak çak tatlısı tarifi: Ballı çak çak tatlısı nasıl yapılır, malzemeleri neler, hangi ülkenin tatlısı?
- 2 Lokma Tatlısı Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Nefis Lezzetiyle Lokma Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 3 Lokma Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Evde Lokma Tatlısı Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 4 Browni Kek Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Lezzetli Browni Islak Kek Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 5 Pandispanya Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Yumuşacık Pandispanya Kek Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 6 Şekerpare Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Nefis Şekerpare Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 7 İrmik Helvası Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Tam Kıvamında İrmik Helvası Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 8 Un Helvası Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Sütlü Un Helvası Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 9 Un Helvası Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Yumuşak, Nefis Un Helvası Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 10 Un Helvası Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Tam Ölçülü Un Helvası Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?