Giriş Tarihi: 8.3.2019 13:02 Son Güncelleme: 8.3.2019 14:27

İrmik helvası nasıl yapılır? Ağızda dağılan irmik helvası ve un helvası tarifi burada...

İrmik helvası ve un helvası tarifi hakkında en doğru bilgiler burada! İrmik helvası nasıl yapılır? Kandillerde ve özel günlerde çokça yapılan büyük küçük herkesin severek yediği un helvası ve irmik helvası tarifi için doğru yerdesiniz. Tam kıvamında un helvasının malzemeleri nelerdir? Ağızda dağılan irmik helvası için malzemeler ve püf noktaları nelerdir? Tüm bu soruların cevabı haberimizde sizi bekliyor. İşte damakları şenlendirecek un helvası ve irmik helvası tarifi...

Kolay yapımı, az malzemeli oluşu ve tabii lezzetiyle sofralarımızı şenlendiren un helvası ve irmik helvası kandil gecelerinin de vazgeçilmezi. Sevdiklerinize dağıtabileceğiniz, tadı damakta kalan tam kıvamında un helvası tarifi ve irmik helvası tarifini sizler için derledik...

UN HELVASI NASIL YAPILIR?

Malzemeler:

  • 100 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • Kırılmış ceviz veya fındık (Tercihe göre)
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı sıcak su

Yapılışı:

Un helvasının yapımı için, öncelikle bir kasede sıcak suyu ve toz şekeri karıştırın. Tencerede tereyağını ve sıvı yağı eritin. Ardından unu ilave ederek kısık ateşte tahta kaşıkla karıştırın (Un kahverengi olana kadar) Eğer helva yerken ağzınıza iri tanelerin gelmesinden hoşlanıyorsanız ceviz veya fındık ekleyin ve 5 dakika daha karıştırın. Sıcak suyu yavaş yavaş ilave edin, topaklanmaması için sürekli karıştırın. Ocaktan aldıktan sonra bir süre dinlenmeye bırakın. Yeteri kadar ılıdıktan sonra çorba kaşığıyla şekil verin. Un helvası tarifimiz servise hazır. Afiyet olsun...

İRMİK HELVASI TARİFİ VİDEOSU İÇİN TIKLAYINIZ

FISTIKLI İRMİK HELVASI

MALZEMELER

  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
  • 1 su bardağı irmik
  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker

YAPILIŞI

Tereyağını tencereye alın. Eridikten sonra fıstıkları ve irmiği ekleyin. Tahta bir kaşıkla, irmik altın sarısı bir renk alana kadar kavurun. Şekeri ilave edin. Bir-iki kez karıştırın. Ardından yine tahta kaşıkla karıştırmaya devam ederek, sütü ekleyin. Kısık ateşte arada bir karıştırarak pişirin. Ilık olarak servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.