Son Güncelleme: Cumartesi 27.04.2019 14:02
Şekerpare nasıl yapılır? Fındıklı şekerpare tarifi
Akşam yemeğinin ardından çay ile yiyebileceğiniz en güzel şekerpare tarifi bu başlık altında sizlerle… Ramazan ayının da yaklaşması ile birlikte arama motoru üzerinde en çok araştırılan konulardan bir tanesi de tatlı tarifleridir. En beğenilen tatlılar arasında yer alan denenmiş şekerpare tarifi ile ailenizle güzel bir akşam geçirebilirsiniz.
Türk mutfağının en beğenilen tatlıları arasında yer alan şekerpare, ev hanımlarının vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Evde kolaylıkla yapabileceğiniz en güzel ve denenmiş şekerpare tarifi sizlerle. Şekerpare tarifi için kullanacağınız malzemeler, püf noktaları ve dikkat etmeniz gereken tüm noktalar sabah.com.tr'de. İşte en güzel ve lezzet dolu şekerpare tarifi
ŞEKER PARE TARİFİ YAPILIŞI
MALZEMELER
- 50 adet tane fındık
- 250 gram un
- 1 adet yumurta
- 125 gram oda sıcaklığında margarin
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- Yarım çay bardağı irmik
- 1 paket kabartma tozu
Şerbet için:
- İki buçuk su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı su
- Yarım limonun suyu
YAPILIŞI
UNU hamur yoğurma kabına alın. Ortasını açıp yumurta ve margarin ekleyip, yoğurun. Ardından pudra şekeri ve irmik ilave edip yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam edin. Kabartma tozu ekleyip 1-2 dakika yavaş şekilde yoğurun. Hamurdan bezeler koparıp şekil verin. Üzerlerine fındık yerleştirip, tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-40 dakika pişirin. Şerbet için toz şeker, su ve limon suyunu tencereye alın. Tencerenin kapağını kapatıp kaynamaya bırakın. Kıvam alınca ocaktan alın. Fırından çıkardığınız sıcak şekerparenin üzerine sıcak şerbeti gezdirin. Tatlı şerbeti çekene dek dinlendirin. Dilediğiniz şekilde süsleyip servis yapın.
EN SON HABERLER
- 1 Ballı çak çak tatlısı tarifi: Ballı çak çak tatlısı nasıl yapılır, malzemeleri neler, hangi ülkenin tatlısı?
- 2 Lokma Tatlısı Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Nefis Lezzetiyle Lokma Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 3 Lokma Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Evde Lokma Tatlısı Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 4 Browni Kek Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Lezzetli Browni Islak Kek Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 5 Pandispanya Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Yumuşacık Pandispanya Kek Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 6 Şekerpare Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Nefis Şekerpare Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 7 İrmik Helvası Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Tam Kıvamında İrmik Helvası Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 8 Un Helvası Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Sütlü Un Helvası Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 9 Un Helvası Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Yumuşak, Nefis Un Helvası Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 10 Un Helvası Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Tam Ölçülü Un Helvası Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?