Baharatlı domates reçeli tarifi!
Domates reçeline yalnızca gurme marketlerin raflarında ya da yöresel mutfaklarda rastlayabiliyoruz. Esasen çok tercih edilmeyen fakat eşsiz bir lezzete sahip olup kahvaltıların tamamlayıcısı olmaya aday domates reçelini bu tarifte, limon kabuğu, karanfil, tarçın, badem, damla sakızı gibi aromatik tatlar ile hazırlayarak kessin ama aynı zamanda eşine az rastlanır derecede lezzetli bir şekilde hazırlayacağınız. Dilerseniz lafı fazla uzatmadan tarife geçelim. Baharatlı domates reçeli nasıl yapılır? İşte baharatlı domates reçeli tarifi…
İncir reçelinden kalan boşluğu doldurmaya aday bir tarif olarak öne çıkan baharatlı domates reçelini hazırlamak oldukça kolay. Normal reçel yapımından tek farkı, içerisine ilave edeceğimiz aromatik tatlar. Bu aromatik tatlar ile standartların dışında keskin bir tada sahip olacak baharatlı domates reçelini, damak zevkinize uyması halinde nerede kahvaltı yaparsanız yapın sofrada görmek isteyeceksiniz.
Malzemeler:
Yüz gram tuzsuz badem
Beş adet karanfil
Bir adet çubuk tarçın
Bir adet damla sakızı
İki adet orta boy limon
Bir buçuk su bardağı su
Beş yüz gram toz şeker
Beş yüz gram çeri domates
Hazırlanışı:
Toz şeker ve suyu derin bir tencerenin içerisine alın.
Tencerenin içerisine damla sakızı ekleyin. Bir çırpıcı ile karışımı karıştırarak şekerin erimesini sağlayın.
Şeker eridikten sonra karanfil ve çubuk tarçınları da tencerenin içerisine ilave edin. Tüm malzemeler koyu bir kıvam alana kadar karışımı orta ateşte kaynatın.
Tuzsuz bademleri önceden sıcak suyun içerisinde bekletin. Bademler yumuşadıktan sonra kabuklarını ayıklayın.
Bademleri ve çeri domatesleri şerbet karışımının içerisine ilave edin. Karışımı, domatesler patlayana kadar kısık ateşte kaynatın.
Karışımı çok fazla karıştırmayın. Zaman zaman kontrol edip üzerinde biriken beyaz köpüğü kenara alın.
Limon kabuklarını rendeleyin. Limonları ortadan ikiye kesip sularını alın.
Reçelin içerisine limon suyunu ve rende yardımı ile rendelediğiniz limon kabuklarını atın. Beş dakika boyunca bu şekilde pişirin. Daha sonra ocağın altını kapatın.
Reçel soğuduktan sonra küçük kavanozlara pay edin. Kavanozların ağzını sıkıca kapatın. Daha sonra oda ısısında muhafaza edip, dilediğiniz zaman kavanozu açarak tüketebilirsiniz.
EN SON HABERLER
- 1 Ballı çak çak tatlısı tarifi: Ballı çak çak tatlısı nasıl yapılır, malzemeleri neler, hangi ülkenin tatlısı?
- 2 Lokma Tatlısı Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Nefis Lezzetiyle Lokma Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 3 Lokma Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Evde Lokma Tatlısı Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 4 Browni Kek Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Lezzetli Browni Islak Kek Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 5 Pandispanya Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Yumuşacık Pandispanya Kek Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 6 Şekerpare Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Nefis Şekerpare Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 7 İrmik Helvası Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Tam Kıvamında İrmik Helvası Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 8 Un Helvası Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Sütlü Un Helvası Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 9 Un Helvası Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Yumuşak, Nefis Un Helvası Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 10 Un Helvası Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Tam Ölçülü Un Helvası Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?