Baharatlı sütlaç tarifi!
Sütlü tatlı seven herkesin favorisi, hiç kuşkusuz ki sütlaç. Yediden yetmişe herkesin bayılarak yediği hafif tatlılardan bir tanesi olan sütlacı, farklı tarifler ile hazırlayarak küçük sürprizler yapmanız, misafirlerinizi ve ev halkını şaşırtmanız mümkün. O tariflerden bir tanesi de baharatlı sütlaç. İşte merak edilen baharatlı sütlaç tarifi. Baharatlı sütlaç nasıl yapılır? Baharatlı sütlaç hazırlanışında hangi malzemelere ihtiyaç var? Dilerseniz birlikte tarife geçelim.
Sütlacı hep üzeri hafif yanmış fırın sütlaç şeklinde, üzeri fındıklı, yerine göre tarçınlı şekliyle tanıdık. Fakat bu klasik sütlaç tarifini yıldız anason, karanfil gibi tatlar ile birleştirerek eşsiz bir lezzet elde etmek mümkün. Muhtemelen daha önce denemediğiniz bu tarifi nasıl hazırlayacağınızı merak mı ediyorsunuz? O zaman daha fazla lafı uzatmadan tarife geçelim.
Malzemeler:
Bir tatlı kaşığı tarçın
Üç adet yıldız anason
Bir çubuk tarçın
Bir çubuk vanilya
Bir su bardağı toz şeker
İki yemek kaşığı nişasta
İki yemek kaşığı pirinç unu
Bir su bardağı su
Yedi yemek kaşığı pirinç
Bir litre süt
Hazırlanışı:
Pirinçleri yıkayıp süzgeç yardımıyla süzdürün. Daha sonra pirinçleri bir tencerenin içerisine alın.
Tencerenin üstüne su ilave edin. Tencereyi haşlamaya bırakın.
Vanilya çubuğunu ikiye bölün. Tohumlarını çıkartın.
Tüm baharatları, şeker ve süt ile birlikte tencerenin içerisine ilave edip tencereyi iyice karıştırın.
Ayrı bir kap içerisinde pirinç unu ve nişastayı hafif su ile açın.
Sütlaca azar azar nişasta ve pirinç ununu yedirin. Kıvam alana kadar karıştırarak bu işlemi sürdürün.
Kıvam aldıktan sonra yıldız anason, çubuk tarçın ve taze karanfili karışımın içerisinden çıkartın.
Bir müddet karıştırdıktan sonra ocağın altını kapatıp oda sıcaklığında soğumasını sağlayın. Servis kaplarını bölüştürdükten sonra servis edebilir, üzerini tarçın ile süsleyerek afiyetle tüketebilirsiniz.
EN SON HABERLER
- 1 Ballı çak çak tatlısı tarifi: Ballı çak çak tatlısı nasıl yapılır, malzemeleri neler, hangi ülkenin tatlısı?
- 2 Lokma Tatlısı Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Nefis Lezzetiyle Lokma Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 3 Lokma Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Evde Lokma Tatlısı Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 4 Browni Kek Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Lezzetli Browni Islak Kek Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 5 Pandispanya Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Yumuşacık Pandispanya Kek Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 6 Şekerpare Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Nefis Şekerpare Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 7 İrmik Helvası Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Tam Kıvamında İrmik Helvası Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 8 Un Helvası Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Sütlü Un Helvası Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 9 Un Helvası Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Yumuşak, Nefis Un Helvası Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 10 Un Helvası Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Tam Ölçülü Un Helvası Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?