En lezzetli kabak tatlısı yapılışı ve tarifi! Kabak tatlısı nasıl yapılır, ne kadar şeker koyulur?
Genellikle sonbahar ve kış aylarında tüketilen kabak tatlısı, Türk mutfağının öne çıkan lezzetlerinden bir tanesidir. Kabak tatlısı yapılışı oldukça kolay olmakla beraber; önemli olan şeker oranını iyi ayarlamaktadır. Doğru bir kabak tatlısı tarifi ile sevdiklerinizin damak tadında iz bırakabilirsiniz. Peki, en lezzetli kabak tatlısı nasıl yapılır ve hangi malzemeler kullanılır? Yapılışı sırasında kullanmanız gereken malzemeler ile adım adım izlemeniz gerekenleri sizler için derledik. İşte, kabak tatlısı yapılışı ve tarifi...
Gerek besleyici özelliği gerekse damakta bıraktığı tat ile öne çıkan kabak tatlısı, Türk mutfağının en çok tüketilenlerinden birisidir. Sonbahar ve kış aylarında vatandaşlar tarafından oldukça tercih edilen bu tatlı türü, yapılışının kolay olmasından dolayı da sevilmektedir. Kabak tatlısı yapılışı sırasında önemli olan nokta ise şeker oranını doğru ayarlamaktadır. Peki, kabak tatlısı nasıl yapılır?
KABAK TATLISI TARİFİ VE MALZEMELERİ
- 1 kg bal kabağı
- 600 gr şeker
- Ceviz, antep fıstığı ya da hindistan cevizi
- Kaymak (tercihe göre)
- Dondurma (tercihe göre)
KABAK TATLISI YAPILIŞI
- Öncelikle kabaklar güzelce soyulur ve yıkanır.
- Orta boyda (tercihen) dilimlenen kabaklar, bir kabın içerisine koyulur.
- Kabın içerisine koyulan kabakların her yerine gelecek şekilde şeker serpilir.
- Daha sonrasında bir gün bekletilir.
- Bekletilme aşamasında kabaklar suyunu bırakacağı için ekstra suya gerek kalmaz.
- Bir tencerenin içine konulur ve yumuşak kıvama gelinceye kadar pişirilir.
- Soğuması için tencerede bırakılır.
- Soğuduktan sonra ve üzerine ceviz, antep fıstığı ya da hististan cevizi serpilir ve servis edilir.
- Bunun dışında, tercihe bağlı kaymak veya dondurma da koyulabilir.
- Kabak tatlınız hazır, afiyet olsun.
EN SON HABERLER
- 1 Ballı çak çak tatlısı tarifi: Ballı çak çak tatlısı nasıl yapılır, malzemeleri neler, hangi ülkenin tatlısı?
- 2 Lokma Tatlısı Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Nefis Lezzetiyle Lokma Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 3 Lokma Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Evde Lokma Tatlısı Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 4 Browni Kek Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Lezzetli Browni Islak Kek Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 5 Pandispanya Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Yumuşacık Pandispanya Kek Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 6 Şekerpare Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Nefis Şekerpare Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 7 İrmik Helvası Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Tam Kıvamında İrmik Helvası Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 8 Un Helvası Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Sütlü Un Helvası Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 9 Un Helvası Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Yumuşak, Nefis Un Helvası Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 10 Un Helvası Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Tam Ölçülü Un Helvası Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?