Damla sakızlı muhallebi tarifi: Muhallebi nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?

Bir zamanlar pirinçli, ballı bir yemek olarak tüketilen muhallebinin tarihi 10 asır öncesine dayanıyor. Osmanlı padişahlarının misafirlerine sunduğu muhallebi, zamanla tavuk göğsü ve kazandibi gibi farklı kimliklere bürünmüştür. Osmanlı sarayında bayramlar ve elçi ziyafetlerinde yapılan muhallebi dönemin sokak lezzetlerinden de birisidir. Şimdilerde hazır paketlerle satılan muhallebi, eskiden çok büyük emeklerle gelirdi insanların önüne. Muhallebiciler buluşma mekânı, yaptıkları leziz muhallebiler de gözde tatlılardandı bir zamanlar… Peki muhallebi nasıl yapılır? Nefis kıvamıyla damla sakızlı muhallebi tarifi…
Su muhallebisi, damla sakızlı muhallebi, tavuk göğsü, kazandibi hem evlerde pişirilen, hem de muhallebicilerde yenilen tatlılardı… 11'inci yüzyılda Kaşgarlı Mahmud tarafından yazılmış Dîvânü Lugâti't Türk'te de geçmiştir, 14'üncü yüzyılda yaşamış Kaygusuz Abdal'ın şiirlerine dahi girmiştir muhallebi. Muhallebicilere gidip buluşmanın popüler olduğu yıllarda, muhallebi sokak satıcılarının işiydi. Osmanlı zamanında saray mutfağının da değerlisi olan muhallebi özel günlerde dağıtılıyordu. Zamanın lezzeti, bereketi bu tatlının kıymetini bilmeye yetiyordu. Şimdilerde kıymetsiz bir tatlı gözüyle bakılan muhallebi, aslında tarihimizin koca bir parçasıdır. Size geçmişin lezzetlerini yaşatacak muhallebi tarifini mutlaka denemelisiniz. Damla sakızlı muhallebi nasıl yapılır? Tam kıvamında muhallebi tarifi…
MUHALLEBİ TARİFİ MALZEMELERİ
- 1 litre süt
- 6 yemek kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı damla sakızı
- 1 su bardağı şeker
MUHALLEBİ TARİFİ HAZIRLANIŞI
- Geniş bir tencereye sütü ve şekeri ekleyin.
- Şeker eriyene kadar karıştırın.
- Sonrasında yağı ekleyin, yağ da eriyene kadar karıştırın.
- En son damla sakızını ekleyip kıvamı katılaşıncaya kadar karışımı sürekli çırpın.
- Ocaktan aldığınız muhallebiyi servis kaselere bölün.
- Oda sıcaklığına geldiğinde dolaba atın.
- Muhallebinizi üzerine tarçın dökerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
MUHALLEBİ TARİFİ PİŞİRME ÖNERİSİ
Muhallebide topaklanma olmaması için kısık ateşte sürekli karıştırılarak pişirilmelidir.
MUHALLEBİ TARİFİ PÜF NOKTALARI
Muhallebinizin akışkan ve ipeksi kıvamda olması için karışımı sürekli çırpın.
MUHALLEBİ TARİFİ SUNUM ÖNERİLERİ
Muhallebinize renk katmak isterseniz ara katlarına robottan geçirilmiş bisküvi, üzerine mevsim meyveleri ile servis edebilirsiniz. Fındık ve ceviz de muhallebinizin yanına çok yakışacak.
MUHALLEBİ TARİFİ KAÇ KALORİDİR?
Damla sakızlı Muhallebi Kalori Değeri: Bu besinin 100 gramında 124 kcal kalori, ayrıca besinin 1 Porsiyon (Orta) yani 100 gramlık miktarında damla sakızlı muhallebi 124 kalori bulunmaktadır.
EN SON HABERLER
- 1 Ballı çak çak tatlısı tarifi: Ballı çak çak tatlısı nasıl yapılır, malzemeleri neler, hangi ülkenin tatlısı?
- 2 Lokma Tatlısı Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Nefis Lezzetiyle Lokma Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 3 Lokma Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Evde Lokma Tatlısı Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 4 Browni Kek Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Lezzetli Browni Islak Kek Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 5 Pandispanya Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Yumuşacık Pandispanya Kek Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 6 Şekerpare Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Nefis Şekerpare Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 7 İrmik Helvası Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Tam Kıvamında İrmik Helvası Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 8 Un Helvası Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Sütlü Un Helvası Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 9 Un Helvası Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Yumuşak, Nefis Un Helvası Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 10 Un Helvası Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Tam Ölçülü Un Helvası Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?