Son Güncelleme: Salı 18.02.2020 15:09
Tavuk göğsü tatlısı nasıl yapılır? Tavuk göğsü tarifi
Tavuk göğsü tatlısı süt ile yapılan lezzetli bir tatlıdır. Kimileri tatlının yapımında tavuk göğsünün etini kullanırken, çoğunlukla yalancı tavuk göğsü olarak bilinen tatlı tercih edilmektedir. Ana malzemeleri süt, un ve şeker olan tatlının içerisinde margarin ve nişasta da yer alıyor. Evde bulunan ana malzemelerle hazırlanan tavuk göğsü tatlısını evde kolaylıkla yapabilirsiniz. Peki, pratik tavuk göğsü nasıl yapılır? İşte nefis tavuk göğsü tarifi…
Tavuk göğsü tatlısı tavuk göğüs etiyle hazırlanabildiği gibi etsiz olarak da yapılmaktadır. Halk arasında tavuksuz olarak yapılan yalancı tavuk göğsü pratik tarifiyle sadece beş dakikanızı alacak. Sütlü tatlılar kategorisinde en popülerler arasında yer alan tavuk göğsü tarifi hafif yapısıyla vazgeçilmezlerinizden olacak. Siyah petibör bisküvi ile de servis edilen tavuk ğöğsünün pratik tarifi ve eşsiz lezzetinden vazgeçemeyeceksiniz. Peki, nefis tavuk göğsü nasıl yapılır? İşte pratik tavuk göğsü tarifi…
TAVUK GÖĞSÜ TARİFİ MALZEMELERİ
- 125 gram margarin
- 3-4 kahve fincanı un
- 4.5 su bardağı süt
- 1.5 çay bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- Siyah petibör bisküvi
TAVUK GÖĞSÜ TARİFİ HAZIRLANIŞI
- Geniş bir tencerede unu ve yağı kavurun.
- Rengi hafif pembeleştikten sonra üzerine süt, şeker, nişasta ve elenmiş unu ekleyin.
- İyice karıştırarak karışımı pişirin.
- Katılaşan muhallebiyi ocaktan alın.
- Ocaktan alınan karışıma vanilyayı ekleyin ve son kez karıştırın.
- Sunum tepsisinin altına ezilmiş siyah petibör serpin. Ardından tavuk göğsünü sunum tepsisine alın ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
- İlk sıcağı çıkan tatlıyı buzdolabına atın ve birkaç saat soğumaya bırakın.
- Soğuyan tavuk göğsünü dilimleyin ve üzerine petibör serperek servis edin.
- Afiyet olsun...
TAVUK GÖĞSÜ TARİFİ PİŞİRME ÖNERİSİ
Kısık ateşte tencerede topaklanmadan karıştırarak pişirin.
TAVUK GÖĞSÜ TARİFİ SUNUM ÖNERİSİ
Tavuk ğöğsünün üzerine tarçın döküp servis edebilirsiniz.
Tercihe göre sunumda Hindistan cevizi de kullanabilirsiniz.
TAVUK GÖĞSÜ TARİFİ KAÇ KALORİDİR?
Ortalama olarak hazırlanmış servise hazır bir porsiyon tavukgöğsü tatlısı 180 kaloridir.
EN SON HABERLER
- 1 Ballı çak çak tatlısı tarifi: Ballı çak çak tatlısı nasıl yapılır, malzemeleri neler, hangi ülkenin tatlısı?
- 2 Lokma Tatlısı Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Nefis Lezzetiyle Lokma Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 3 Lokma Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Evde Lokma Tatlısı Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 4 Browni Kek Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Lezzetli Browni Islak Kek Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 5 Pandispanya Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Yumuşacık Pandispanya Kek Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 6 Şekerpare Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Nefis Şekerpare Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 7 İrmik Helvası Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Tam Kıvamında İrmik Helvası Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 8 Un Helvası Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Sütlü Un Helvası Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 9 Un Helvası Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Yumuşak, Nefis Un Helvası Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 10 Un Helvası Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Tam Ölçülü Un Helvası Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?