Ağızda dağılan lezzetiyle köstebek pasta tarifi: Köstebek pasta nasıl yapılır?
Köstebek pasta tarifi, yapımı en kolay olan pastaların başında gelmektedir. Görüntüsüyle sofranıza renk katacak köstebek pasta tarifi muazzam lezzetiyle midenize bayram ettirecek. Altın günlerinin ve ziyafet sofralarının olmazsa olmazı köstebek pasta tarifini kısa bir sürede hazırlayabilirsiniz. Yumuta, un, şeker, sıvı yağ, kakao, kremşanti gibi malzemelerle hazırlanan köstebek pasta tarifi misafirleriniz tarafından çok sorulacak. İşte ağızda dağılan köstebek pasta tarifi: Köstebek pasta nasıl yapılır?
Pasta misafir sofralarının vazgeçilmez lezzeti. Çay ve kahvenizin yanına yakışan pastanın birçok çeşidi vardır. En pratik pastalar listesinde yer alan köstebek pasta tarifini çok kısa sürede hazırlayabilirsiniz. Un, yumurta, şeker, süt, sıvı yağ gibi malzemelerle hazırlanan köstebek pasta tarifinden vazgeçemeyeceksiniz. Misafirleriniz tarafından çok beğenilecek köstebek pasta tarifi: Köstebek pasta nasıl yapılır?
KÖSTEBEK PASTA TARİFİ MALZEMELERİ
- 3 yumurta
- 1.5 su bardağı un
- 1.5 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı kakao
- 3 yemek kaşığı damla çikolata
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- İç harcı için
- 4 adet muz
- 2 paket krem şanti
- 2 su bardağı süt
KÖSTEBEK PASTA TARİFİ YAPILIŞI
- Şeker ve yumurtayı geniş bir kapta mikser yardımıyla köpürene kadar çırpın.
- Üzerine sıvı yağ ve sütü ekleyip çırpmaya devam edin.
- Üzerine kakaoyu ekleyip iyice çırpın.
- Elenmiş un, kabartma tozu ve vanilyayı karışıma ekleyip son kez aşağıdan yukarı olacak şekilde silikon bir spatula yardımıyla karıştırın.
- Yağlanmış yuvarlak kek kalıbına karışımı dökün.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında ortalama 25 dakika pişirin.
- Kek pişerken krem şantiyi hazırlayın. Paket krem şantiyle sütü katılaşana kadar çırpın ve buzdolabına kaldırın.
- Keki fırından alın ve ilk sıcağının çıkmasını bekleyin.
- Kekin ortasını oyun, kekten çıkardığınız parçaları ayrı bir kaba ufalayın.
- Kekin ortasına bütün muzları dizin. Üzerine damla çikolata eklediğiniz krem şantiyi dökün.
- Kekin ortasından çıkartıp ufaladığınız parçalarla krem şantinin üzerini kapatın.
- Köstebek pastanız hazır. Afiyet olsun.
KÖSTEBEK PASTA TARİFİ KAÇ KALORİ?
Zengin içeriği ile en masum pastanın bir dilimi 450 kalori civarındadır. Yani günde 1200 kalorilik bir beslenme programı uygulayan birinin yaklaşık bir ana öğünüdür.
EN SON HABERLER
- 1 Ballı çak çak tatlısı tarifi: Ballı çak çak tatlısı nasıl yapılır, malzemeleri neler, hangi ülkenin tatlısı?
- 2 Lokma Tatlısı Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Nefis Lezzetiyle Lokma Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 3 Lokma Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Evde Lokma Tatlısı Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 4 Browni Kek Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Lezzetli Browni Islak Kek Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 5 Pandispanya Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Yumuşacık Pandispanya Kek Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 6 Şekerpare Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Nefis Şekerpare Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 7 İrmik Helvası Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Tam Kıvamında İrmik Helvası Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 8 Un Helvası Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Sütlü Un Helvası Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 9 Un Helvası Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Yumuşak, Nefis Un Helvası Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 10 Un Helvası Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Tam Ölçülü Un Helvası Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?