Eşsiz lezzetiyle köri soslu tavuk tarifi: Kremalı köri soslu tavuk nasıl yapılır?
Köri soslu tavuk günümüzde en çok tercih edilen yemeklerin başında geliyor. Köri soslu tavuk tarifi, körinin ve tavuğun eşsiz tadının birleşmesiyle oluşan bir lezzettir. Tavukgöğsü, sarımsak, kapya biber, soğan, biber, köri ve krema gibi malzemelerle hazırlanan köri soslu tavuk tarifi vazgeçemediğiniz lezzetlerden olacak. Ziyafet sofralarında başköşeye kurulan köri soslu tavuk tarifi pilav ve makarnayla servis edilmektedir. Eşsiz lezzetiyle köri soslu tavuk tarifi: Köri soslu tavuk nasıl yapılır?
Köri soslu tavuk, günümüzde en çok sevilen ve tercih edilen tavuk yemekleri arasında yer almaktadır. Tavukgöğsü, biber, soğan, sarımsak, krema, köri, karabiber gibi malzemelerle hazırlanan köri soslu tavuk tarifini çok seveceksiniz. Ani gelen misafirleriniz için kolaylıkla hazırlayabileceğiniz köri soslu tavuk tarifi çok istenecek. Öğlen ve akşam yemeklerini lezzetli hale getiren köri soslu tavuk tarifinden vazgeçemeyeceksiniz. Peki köri soslu tavuk nasıl yapılır? İşte eşsiz lezzetiyle köri soslu tavuk tarifi…
KÖRİ SOSLU TAVUK TARİFİ MALZEMELERİ
- Fileto tavukgöğsü
- 1 su bardağı su
- 2 diş sarımsak
- 2 kapya biber
- 1 kuru soğan
- 1 paket krema
- 1.5 tatlı kaşığı köri
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
KÖRİ SOSLU TAVUK TARİFİ YAPILIŞI
- Tavukları jülyen şekilde doğrayın.
- Tavukları zeytinyağı ve defne yaprağı eklediğiniz kaba alın.
- Üzerini streçleyip marine olması için yarım saat kadar dolapta bekletin.
- Sarımsakları ezin, soğanları ince piyazlık olacak şekilde doğrayın.
- Biberleri jülyen şeklinde doğrayın.
- Zeytinyağı, sarımsak ve soğanı geniş bir tencereye alın.
- Sebzeleri kızgın yağda beş dakika kadar kavurun.
- Marine olmuş tavukları tavaya alın. Kızgın ateşte tavukları kavurun.
- Pişmeye başlayan tavukların üzerine krema, körü ve tuzu ekleyin ve iyice kavurun.
- Tavukların ağzını kapatıp pişmeye bırakın.
- Köri soslu tavuk tarifi hazır. Afiyet olsun…
KÖRİ SOSLU TAVUK TARİFİ KAÇ KALORİ?
Köri Soslu Tavuk ortalam 180 gramlık 1 porsiyonun içinde 209 kadar kalori mevcut.
EN SON HABERLER
- 1 Ballı çak çak tatlısı tarifi: Ballı çak çak tatlısı nasıl yapılır, malzemeleri neler, hangi ülkenin tatlısı?
- 2 Lokma Tatlısı Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Nefis Lezzetiyle Lokma Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 3 Lokma Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Evde Lokma Tatlısı Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 4 Browni Kek Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Lezzetli Browni Islak Kek Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 5 Pandispanya Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Yumuşacık Pandispanya Kek Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 6 Şekerpare Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Nefis Şekerpare Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 7 İrmik Helvası Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Tam Kıvamında İrmik Helvası Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 8 Un Helvası Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Sütlü Un Helvası Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 9 Un Helvası Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Yumuşak, Nefis Un Helvası Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 10 Un Helvası Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Tam Ölçülü Un Helvası Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?