Orman meyveli tart tarifi: Kremalı, orman meyveli tart nasıl yapılır?
Genellikle altın günleri olmak üzere, düğünlerde davetlerde görsel şölen sunan lezzetler sofralarımızı süslemektedir. Elmalı turta yemek sofralarının olmazsa olmazları arasında yer almaktadır. Vazgeçemediğimiz lezzetlerden orman meyveli tart tarifi, günün her öğününde atıştırmalık olarak tüketilmektedir. Tart tarifi yumurta, un, şeker, tereyağı, süt, yumurta, şeker ve nişasta gibi malzemelerle yapılmaktadır. Tart tarifi ağızda dağılan, orman meyvelerinin eşsiz aroması ile size lezzet şöleni yaşatacak. Tarifi çok istenecek orman meyveli tart nasıl yapılır? Ağızda dağılan meyveli tart tarifi…
Tart tarifi eşsiz lezzetiyle çay keyfimize eşlik eden, günün her öğününde tüketebildiğimiz enfes bir atıştırmalık. Tartın eşsiz tadına orman meyvelerinin lezzeti eklenince tadı daha da artıyor. Görünüşüyle sofralarınıza görsel şölen sunan tart tarifi nefis lezzetiyle de midenizi şenlendirecek. Tart tarifi yumurta, un, şeker, tereyağı, süt, yumurta, şeker ve nişasta gibi malzemelerle kolaylıkla hazırlayabileceğiniz tart tarifi vazgeçilmezleriniz arasında yer alacak. Pratik orman meyveli tart nasıl yapılır? Eşsiz lezzetiyle tart tarifi…
TART TARİFİ MALZEMELERİ
Hamuru için
- 1 yumurta
- 1 su bardağı un
- ½ su bardağı şeker
- 6.5 yemek kaşığı tereyağı
Krema için
- 4 yumurta sarısı
- 2 su bardağı süt
- 5 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 yemek kaşağı un
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- ½ paket krema
Üzeri için
- Orman meyveleri
TART TARİFİ YAPILIŞI
- Geniş bir kapta yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpın.
- Üzerine oda sıcaklığındaki margarini ekleyip güzelce çırpın.
- Elekten geçirilmiş unu ekleyin ve iyice çırpın.
- Karışımı yağlanmış fırın tepsisine dökün ve 180 derece fırında yaklaşık yarım saat kadar pişirin.
- Krema için geniş bir tencereye sütü alın, şekeri ekleyip eriyene kadar karıştırın.
- Yumurta sarısını ekleyip karışımı çırpın. Ardından nişasta ve unu ekleyip çırpmaya devam edin.
- Katılaşan kremaya tereyağını ekleyin eriyene kadar karıştırın.
- Tencereyi ocaktan alın ve içerisine krema ve vanilyayı ekleyip son bir kez çırpın. Kremayı soğumaya bırakın.
- İlk sıcağı çıkan kekin üzerine soğumuş kremayı dökün ve üzerini orman meyveleri ile süsleyin.
- Tart tarifi hazır. Afiyet olsun…
TART TARİFİ KAÇ KALORİ?
1 Adet (küçük) Meyveli Turta yaklaşık 138 Kaloridir.
Meyveli turta, şeker, yağ, un içeriği ile kalorisi yüksek besleyici değeri düşük bir üründür. Özellikle diyabet gibi kronik bir hastalığı olanlar ve kilo kontrolü sağlamak isteyenler için uygun değildir.
EN SON HABERLER
- 1 Ballı çak çak tatlısı tarifi: Ballı çak çak tatlısı nasıl yapılır, malzemeleri neler, hangi ülkenin tatlısı?
- 2 Lokma Tatlısı Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Nefis Lezzetiyle Lokma Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 3 Lokma Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Evde Lokma Tatlısı Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 4 Browni Kek Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Lezzetli Browni Islak Kek Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 5 Pandispanya Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Yumuşacık Pandispanya Kek Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 6 Şekerpare Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Nefis Şekerpare Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 7 İrmik Helvası Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Tam Kıvamında İrmik Helvası Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 8 Un Helvası Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Sütlü Un Helvası Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 9 Un Helvası Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Yumuşak, Nefis Un Helvası Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 10 Un Helvası Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Tam Ölçülü Un Helvası Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?