Son Güncelleme: Cuma 13.03.2020 16:15
Ünlü Fransız tatlısı beze tarifi: Beze nasıl yapılır?
Beze yumurta akı ve pudra şekerinden yapılan bir köpük kurabiye türüdür. Fransızcası "'baiser'" olarak bilinen beze tarifi İsviçre ve Fransa'da "'Meringue'" olarak da bilinir. Bezeler genellikle meyve, dondurma ve pastalarla servis edilir. Beze tarifine gıda boyası ile renk katabilirsiniz. Yumurta, toz şeker, tuz ve gıda boyasının sürekli çırpılmasıyla hazırlanan beze tarifi fırında kurutulana kadar pişirilir. Rengarenk görüntüsü ile iştah açan beze tarifini mutlaka denemelisiniz. Beze tarifi: Beze nasıl yapılır?
Beze tarifi dünyaca ünlü bir Fransız tatlısıdır. Beze tarifi yumurta, toz şeker, tuz ve gıda boyasının sürekli çırpılmasıyla hazırlanmaktadır. Fırında kurutulmak için pişirilen beze tarifine gıda boyasıyla renk katılmaktadır. Rengarenk görüntüsüyle iştah açan beze tarifi misafir sofralarını süsleyecek. Çay ve kahvenizin yanına eşlik edecek beze tarifi: Beze tarifi nasıl yapılır?
BEZE TARİFİ MALZEMELERİ
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- Bir tutam tuz
- Gıda boyası (isteğe göre)
BEZE TARİFİ YAPILIŞI
- Miksere yumurta akını alın ve köpürene kadar iyice çırpın.
- Ardından şekeri ekleyip çırpmaya devam edin.
- Tuz ve isteğe göre gıda boyasını da ekleyip. Katılaşana kadar çırpın.
- Katılaşan karışımı sıkma torbasına alın.
- Yağlı kağıt serili tepsiye aralıklarla karışımı sıkın.
- Önceden ısıtılmış 100 derece fırında yaklaşık 45-50 dakika pişirin.
- Beze tarifi hazır. Afiyet olsun…
BEZE TARİFİ KAÇ KALORİ?
Pavola (Beze) Kalori Değeri: Bu besinin 100 gramında 175 kcal kalori, ayrıca besinin 1 Porsiyon (Orta) yani 29 gramlık miktarında Pavola (Beze) 51 kalori bulunmaktadır.
EN SON HABERLER
- 1 Ballı çak çak tatlısı tarifi: Ballı çak çak tatlısı nasıl yapılır, malzemeleri neler, hangi ülkenin tatlısı?
- 2 Lokma Tatlısı Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Nefis Lezzetiyle Lokma Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 3 Lokma Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Evde Lokma Tatlısı Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 4 Browni Kek Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Lezzetli Browni Islak Kek Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 5 Pandispanya Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Yumuşacık Pandispanya Kek Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 6 Şekerpare Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Nefis Şekerpare Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 7 İrmik Helvası Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Tam Kıvamında İrmik Helvası Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 8 Un Helvası Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Sütlü Un Helvası Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 9 Un Helvası Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Yumuşak, Nefis Un Helvası Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 10 Un Helvası Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Tam Ölçülü Un Helvası Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?