Son Güncelleme: Cuma 13.03.2020 16:36
Uzayan peyniriyle künefe tarifi: Çıtır çıtır Hatay usulü künefe nasıl yapılır?
Künefe alt ve üst katında tel kadayıf olan arasına tuzsuz peynir konularak pişirilen ve daha sonra şerbetlenen tatlı türüdür. Künefenin anavatanı Antakya yani Hatay'dır. Kadayıf, peynir, tereyağı, pekmez, su, şeker ve yeşil fıstık gibi malzemelerle hazırlanan künefe tarifi en sevdiğimiz tatlılar arasında. Hatay’dan adını tüm Türkiye’ye duyuran künefe tarifinin eşsiz lezzetinden vazgeçemeyeceksiniz. Uzayan peyniriyle künefe tarifi: Künefe nasıl yapılır?
Künefe tarifi Hatay Antakya yöresine ait eşsiz lezzetli bir tatlıdır. Hatay'dan tüm Türkiye'ye adını duyurmayı başarmış künefe tarifini evde mutlaka denemelisiniz. Çayınızın ve kahvenizin yanına çok yakışacak künefe tarifini herkes çok beğenecek. Tarifi çok sorulacak künefe tarifini misafirleriniz için hazırlayabilirsiniz. Künefe tarifini kadayıf, peynir, tereyağı, pekmez, su, şeker ve yeşil fıstık gibi malzemelerle kolayca yapabilirsiniz. Eşsiz lezzetiyle künefe tarifi: Çıtır çıtır künefe tarifi…
KÜNEFE TARİFİ MALZEMELERİ
- 500 gr kadayıf
- 250 gr künefelik peynir ya da dil peyniri
- 100 gr tereyağı
- 1 tatlı kaşığı pekmez
Şerbet için
- 2 su bardağı su
- 2 su bardağı şeker
- Limon suyu
Üzeri için
- Yeşil fıstık
KÜNEFE TARİFİ YAPILIŞI
- İlk olarak şerbeti hazırlayın. Geniş bir tencereye suyu ve şekeri alın. Şeker erimeye başlayınca limon damlalarını ekleyin ve katılaşmasını bekleyin.
- Geniş bir tavada tereyağını eritin ve içerisine pekmez ekleyin.
- Künefe tavasının tabanına yağlı pekmez karışından sürün.
- Üzerine buzdolabından çıkarılmış kadayıfın yarısını koyup tepsi dibine doğru bastırın.
- Ortasına peyniri ekleyin ve kalan kadayıfla tepsinin üstünü kapatın.
- Tepsiye orta ateşteki ocakta yakmadan pişirin.
- Kadayıfı ters çevirip alt kısmını da pişirin.
- Pişen kadayıfın üzerine soğuk şerbeti gezdirin.
- Suyunu çektikten sonra servis edebilirsiniz.
- Künefe tarifi hazır. Afiyet olsun…
KÜNEFE TARİFİ KAÇ KALORİ?
300 gramlık büyük boy porsiyon künefe: 759 kaloridir. Kalın bir dilim yemek istediğinizde alacağınız kalori: 200 kcal. 50 gramlık künefe servisi: 127 kalori. 100 gramlık dilimi ise 253 kalori olacaktır.
EN SON HABERLER
- 1 Ballı çak çak tatlısı tarifi: Ballı çak çak tatlısı nasıl yapılır, malzemeleri neler, hangi ülkenin tatlısı?
- 2 Lokma Tatlısı Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Nefis Lezzetiyle Lokma Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 3 Lokma Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Evde Lokma Tatlısı Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 4 Browni Kek Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Lezzetli Browni Islak Kek Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 5 Pandispanya Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Yumuşacık Pandispanya Kek Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 6 Şekerpare Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Nefis Şekerpare Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 7 İrmik Helvası Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Tam Kıvamında İrmik Helvası Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 8 Un Helvası Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Sütlü Un Helvası Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 9 Un Helvası Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Yumuşak, Nefis Un Helvası Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 10 Un Helvası Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Tam Ölçülü Un Helvası Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?