Cuma 03.04.2020 18:20
Son Güncelleme: Cuma 03.04.2020 18:20

Tavuk göğsü tarifi: Gerçek ve yalancı tavuk göğsü nasıl yapılır?

Ev hanımlarında misafirlerine hazırlamak için pratik tatlı arayışı hep merak edilen bir durum olmuştur. Hazırlanması kolay tatlılardan biri de tavuk göğsü tatlısıdır. Tavuk göğsü tarifi içerisinde bulunan malzemeler de çok kolay bulunabilecek türden malzemelerdir. Ayrıca sütlü tatlı severler içinde tavuk göğsü tatlısı en iyi tercih olacaktır. Ayrıca tavuk göğsü tatlısına vereceğiniz birçok süs şekli vardır. Bu şekilde sunum bakımından da misafirlerinize göz alıcı bir deneyim yaşatabilirsiniz. Gerçek ve yalancı tavuk göğüs tarifi çeşitleri ile beraber sizlere anlatacağız. İşte tavuk göğsü nasıl yapılır? Sorusunun yanıtı…

Tavuk göğsü tatlısının farklı çeşitleri vardır. Gerçek, yalancı, bisküvili olarak bunlara örnek verebiliriz. Sizin damak zevkinize göre ya da misafirlerinize göre bunlardan birini hazırlayabilirsiniz. Biz sizler için bu üç ayrı tatlı çeşidinin tarifini vereceğiz. Bu tarifler mutfağa ilk adım atanlar için bile kolay tariflerdir. Bu arada tavuk göğsü yemek tarifleri olarak bilenler var. Tavuk göğsü tatlı olarak geçmektedir. İşte tavuk göğsü tatlısı tarifi...

GERÇEK TAVUK GÖĞSÜ TARİFİ

İlk önce gerçek tavuk göğsü malzemelerini verelim:

  • 2 kaşık pirinç unu
  • 1 adet tavuğun göğsü
  • 2 adet damla sakızı
  • 1 paket vanilya
  • 1 kaşık tereyağı
  • 1 bardak şeker
  • 2 kaşık buğday nişastası
  • 1 litre süt

Gerçek Tavuk Göğsü Hazırlanışı:

  1. Önce tavuğumuzun göğsünü tencereye koyarak haşlayın. Haşlandıktan sonra tavuğu ince ince didiklememiz gerek. Bir kabın içine su ekleyin ve tavuğu içine batırarak çıkartın. Bu sayede tavuğun kolayca ayrılmasını ve kokusunun gitmesini sağlamış olursunuz.
  2. Tencerenin içine pirinç ununu, nişastayı, vanilya ve şekeri dökün. En son damla sakızını koyarak sütle beraber karıştırın. İyice çırpın.
  3. Bu karışımı ocağın üstüne koyup altını açın ve muhallebi kıvamına gelene kadar bekleyin.
  4. Daha sonra ocaktan aldığınız karışımı 5 dakika daha mikser ile çırpın. Daha önce didiklediğiniz tavukları karışımın içine atın.
  5. Son işlem olarak cam bir tepsinin içine bu karışımı dökerek iyice yayın. Soğuyana kadar bekleyin. Karışımın üstüne tarçın dökerek servis yapılabilir.

YALANCI TAVUK GÖĞSÜ TARİFİ

Yalancı tavuk göğsü malzemeleri şu şekilde:

  • 1 paket vanilya
  • 125 gr tereyağı ya da margarin
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı un
  • 1,5 su bardağı şeker

Yalancı Tavuk Göğsü Yapılışı

  1. Önce tencereyi ocağın üstüne koyun. Altını açın. Daha sonra yağı dökün ve kızartın.
  2. Daha sonra unu da içine atarak pembeleşene kadar kavurun.
  3. Daha sonra şeker, sütü tencerenin içine atın. Koyu olana kadar karıştırın.
  4. Tencereyi ocaktan alın ve vanilyalı tencerenin içine dökün. 4 dk. Mikser ile karıştırın.
  5. Islatılmış bir kabın içine karışımı dökün. İyice soğuduktan sonra buzdolabına koyun.
  6. 2-3 saat buzdolabında beklettikten sonra üzerine tarçın ya da hindistan cevizi dökebilirsiniz. Dileyen antep fıstığı ekleyebilir.

BİSKÜVİLİ TAVUK GÖĞSÜ TARİFİ

Bisküvili tavuk göğsü tarifi için malzemeler:

  • 1 paket vanilya
  • 125 gram tereyağı
  • 1 paket kakaolu petibör bisküvi
  • 1 paket petibör bisküvi
  • 1 su bardağı un
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 litre süt

Bisküvili Tavuk Göğsü Tarifi

  1. Tencereyi hazırlayıp ocağa koyun ve altını açın. İçine tereyağını atın. Tereyağ eriyince hemen unu ekleyerek iyice kavurun. 4-5 dakika kavurun.
  2. Daha sonra sütü yavaş yavaş unun üzerine dökün. Çırpıcı yardımıyla bir yandan da çırpın. Toz çekeri de yavaşça ekleyin.
  3. Karışım koyu bir kıvama gelene kadar karıştırmayı bırakmayın. Muhallebi kıvamında olduğu zaman ocaktan alabilirsiniz.
  4. Karışımın üzerine vanilya döküp 3 dakika boyunca yeniden çırpın.
  5. Borcamı hazırlayın. Borcamın alt tabakasına bir sıra olacak şekilde bisküvi dizin ve üstüne muhallebiyi dökün. Bu düzeni bozmayarak muhallebi bitene kadar 1 sıra bisküvi bir sıra muhallebi ekleyin.
  6. En üstünde muhallebi olacak şekilde bırakın ve biraz bisküviyi robotta ezerek un haline getirin. Daha sonra tatlımızın en üstüne serpiştirerek süs verin.
  7. Son işlem olarak buzdolabına koyun. İyice soğusun. Daha sonra afiyet olsun...

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.