Supangle tarifi: Lezzetli ev yapımı supangle nasıl yapılır?
Tatlı krizlerinin kurtarıcısı olan supangle, hem çocuklar hem de büyükler tarafından sevilen tatlılar arasında yer alıyor. Oldukça pratik bir tatlı olan supangle, ismini Fransızcadan almasına karşın Türk mutfağına özgü bir tatlıdır. Yapımı kolay olduğu için supangle tarifi vatandaşlar tarafından çok sık araştırılmaktadır. Peki, Peki, pastane usulü supangle nasıl yapılır? Bir puding çeşidi olarak bilinen supangle, pudinge göre daha yoğun bir kıvama sahiptir. Birçok insanın çok sevdiği supangleyi pastane usulü yapmaksa bu supangle tarifi ile çok kolay! İşte, pratik ve lezzetli supangle tarifi...
Supangle tarifi, her gün binlerce insan tarafından araştırılmaktadır. Evrensel bir tatlı halini aldığı için dünya genelinde yüzlerce çeşit supangle tarifi mevcuttur. Hafif ve pratik supangle tarifi ve bu tarifin sırları, tatlı severler tarafından her zaman merak konusu olmuştur. Bu tarifimizde sizlerle tüm sırları paylaşıyoruz! Haberimizde, kolay supangle tarifi ve gerekli malzemeler yer almaktadır. İşte, 'supangle nasıl yapılır' sorusunun yanıtı ve adım adım supangle yapımı...
Evde malzemeleriz varsa hemen yapıp 1 saat sonra tüketilebilecek kıvama ulaşan supangleyi yapmak oldukça pratik. Ev yapımı supanglenin malzemeleriyse oldukça basit. Pastanelerdekini aratmayacak supangle, hem sütlü hem de kakaolu tatlı sevenlerin vazgeçilmezi olacak. Un, kakao, süt gibi basit malzemelerden oluşan bu pratik tatlıyı yapmak kolay olsa da lezzetli ve tam kıvamında bir supangle için püf noktalarına çok dikkat etmeliyiz.
PASTANE USULÜ SUPANGLE İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 1 litre süt
- 3 yemek kaşığı tepeleme un
- 3 yemek kaşığı silme kakao
- 1su bardağından bir parmak eksik toz şeker (su bardağı 200 ml)
- 2 adet yumurtanın sarısı
- 50 gr tereyağı
- 90 gr biter çikolata
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı buzlu su
PASTANE USULÜ SUPANGLE YAPILIŞI
- Derin bir tencerede, ocağın altını açmadan süt, kakao, toz şeker ve unu çırpın. Daha sonra 2 yumurta sarısını ekleyin ve çırpmaya devam edin.
- Hiç topak kalmayınca ocağın altını açın ve muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırın.
- Muhallebi kıvamına geldikten sonra kaynayana kadar karıştırmayı bırakmayın.
- Kaynadıktan sonra altını kısıp 2-3 dakika daha karıştırın. Ocaktan alın.
- Ocaktan aldıktan sonra içerisine çikolata, vanilya ve tereyağını ilâve edin.
- Supangleyi ocaktan aldıktan sonra 5 dakikada bir karıştırarak soğumasını sağlayın.
- Supangle oda sıcaklığına geldikten sonra buzlu suyu (veya çok soğuk su) ilave edin.
- Suyu ilave ettikten sonra mikserinizin en yüksek devrinde homojen bir kıvam alıncaya kadar supanglenizi çırpın.
- Kâselere bölüştürüp buzdolabında dinlendirin.
*Süt kakao, toz şeker, unu hiç topak kalmayana kadar çırptıktan sonra yumurta sarısının birini ekleyip güzelce çırpalım ve ikinci yumurta sarısını daha sonra ekleyelim.
*Supangleye en son eklediğimiz suyun çok soğuk olması, istediğimiz kıvamı yakalayabilmemiz için önemli.
*Arzuya göre supanglenizin tabanına önceden kalmış veya elinizde mevcut olan kakaolu kek parçaları koyabilirsiniz.
*Yine üzerine kek parçaları, çikolata veya evde bulunan diğer malzemelerle süsleyerek dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.
AFİYET OLSUN!
EN SON HABERLER
- 1 Ballı çak çak tatlısı tarifi: Ballı çak çak tatlısı nasıl yapılır, malzemeleri neler, hangi ülkenin tatlısı?
- 2 Lokma Tatlısı Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Nefis Lezzetiyle Lokma Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 3 Lokma Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Evde Lokma Tatlısı Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 4 Browni Kek Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Lezzetli Browni Islak Kek Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 5 Pandispanya Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Yumuşacık Pandispanya Kek Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 6 Şekerpare Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Nefis Şekerpare Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 7 İrmik Helvası Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Tam Kıvamında İrmik Helvası Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 8 Un Helvası Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Sütlü Un Helvası Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 9 Un Helvası Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Yumuşak, Nefis Un Helvası Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 10 Un Helvası Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Tam Ölçülü Un Helvası Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?