Son Güncelleme: Pazartesi 06.07.2020 09:10
Harika sunumuyla iştah açan çikolatalı truf tarifi: Çikolatalı truf nasıl yapılır?
İlk olarak Fransa’da üretilen truf adını tüm dünyaya duyurmuştur. Eşsiz lezzetiyle truf tarifi vazgeçemediğimiz çikolatalı atıştırmalıklar arasında yer almaktadır. Harika sunumu ile iştah açan truf tarifi artık hediye olarak bile gönderilmektedir. Fransa’dan lezzetini tüm dünyaya duyurmuş truf tarifini mutlaka denemelisiniz. Ziyafet sofralarınıza eşsiz bir görüntü katacak truf tarifinden vazgeçemeyeceksiniz. Truf tarifi: Çikolatalı truf nasıl yapılır?
Çikolatalı truf ilk defa 1895 yılının Aralık ayında Chambéry, Fransa'da Antoine Dufour tarafından üretilmiştir. Yine Antoine Dufour tarafından 1902'de Londra'da açılan Prestat çikolata dükkanı sayesinde çikolatalı trufun bilinirliği artmıştır. Ziyafet sofralarınıza eşsiz bir görüntü katacak truf tarifinden vazgeçemeyeceksiniz. Fransa'dan adını tüm dünyaya duyurmayı başarmış truf tarifini mutlaka denemelisiniz. Truf tarifi: Çikolatalı truf nasıl yapılır?
TRUF TARİFİ MALZEMELERİ
- 1 paket sıvı krema
- Yarım paket sütlü çikolata
- 1 paket bitter çikolata
- 2 paket kakaolu kek (440 gr)
- Yarım su bardağı fındık
Üzeri için;
- Antep fıstığı
- Hindistan cevizi
TRUF TARİFİ YAPILIŞI
1. Tavaya sıvı kremayı alıp kaynatın.
2. Üzerine çikolatayı ilave edip eriyinceye kadar karıştırın ve ılımaya bırakın.
3. Ufalanmış kakaolu kekin üzerine kremayı ve dövülmüş fındığı ilave ederek yoğurun.
4. Hazırladığınız harcı 1 saat dondurucuda bekletin.
5. Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlayın.
6. Antep fıstığı veya hindistan cevizine bulayarak servis edin.
7.Çikolatalı truf tarifi hazır. Afiyet olsun.
TRUF TARİFİ KAÇ KALORİ?
Ortalama 100 gramlık bir porsiyon truf tarifi yaklaşık olarak 509,8 kalori içermektedir.
EN SON HABERLER
- 1 Ballı çak çak tatlısı tarifi: Ballı çak çak tatlısı nasıl yapılır, malzemeleri neler, hangi ülkenin tatlısı?
- 2 Lokma Tatlısı Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Nefis Lezzetiyle Lokma Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 3 Lokma Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Evde Lokma Tatlısı Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 4 Browni Kek Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Lezzetli Browni Islak Kek Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 5 Pandispanya Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Yumuşacık Pandispanya Kek Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 6 Şekerpare Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Nefis Şekerpare Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 7 İrmik Helvası Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Tam Kıvamında İrmik Helvası Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 8 Un Helvası Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Sütlü Un Helvası Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 9 Un Helvası Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Yumuşak, Nefis Un Helvası Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 10 Un Helvası Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Tam Ölçülü Un Helvası Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?