Çarşamba 05.08.2020 23:15
Son Güncelleme: Çarşamba 05.08.2020 23:15

Masterchef Orman Meyveli Tart tarifi... Orman Meyveli Tart nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir?

Televizyon izleyicileri tarafından takip edilen yarışma programı MasterChef’te yeni sezon tüm heyecanıyla başladı. Birbirinden lezzetli yemeklerin yapıldığı yarışmada, MasterChef adaylarından bugün orman meyveli tart yapmaları istendi. Bu bağlamda televizyonda yapılışını izleyen seyirciler orman meyveli tart nasıl yapılır? sorusunu yoğun şekilde merak etmeye başladı. İşte Masterchef orman meyveli tart tarifi…

Türk televizyonlarının en sevilen yarışma programı MasterChef'te yeni sezon tüm hızıyla devam ediyor. Dünya mutfağında yer alan pek çok lezzetin yapıldığı yarışmada bugün ekranlara gelen yeni bölümde yarışmacılardan orman meyveli tart yapılması istendi. Bu tarifi yapmak ve sevdikleriyle de paylaşmak isteyen seyirciler orman meyveli tart nasıl yapılır? sorusuna yanıt aramaya başladı. Peki, orman meyveli tart nasıl yapılır? İşte Masterchef orman meyveli tart tarifi…

ORMAN MEYVELİ TART NASIL YAPILIR? MASTERCHEF ORMAN MEYVELİ TART TARİFİ

ORMAN MEYVELİ TART İÇİN İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

Kreması için:

  • 3 su bardağı süt
  • 3 adet yumurta sarısı
  • 3/4 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 adet çubuk vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Tart hamuru için:

  • 2 adet yumurta sarısı
  • 150 gram soğuk tereyağı
  • 1/2 su bardağı pudra şekeri
  • 1/4 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı soğuk su
  • 2 su bardağı un

Üzeri için:

  • 300 gram karışık kırmızı orman meyvesi (yaban mersini, ahud
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri

Orman Meyveli Tart Tarifinin Püf Noktası

Piştiğinde hamurun çatlamaması ve tereyağının elinizin ısısıyla erimemesi için tart hamurunu kısa sürede toparlamaya çalışın, çok fazla yoğurmayın.Hamuru, kullanacağınız tart kalıbının çapından 1-2 cm. büyük olacak şekilde açmaya özen gösterin.Kullandığınız unun yoğunluğuna göre unu 1/4 su bardağı kadar azaltıp, arttırabilirsiniz.Tart hamurunu fırınlamadan önce bir çatalın ucu yardımıyla birkaç yerinden delin. Eşit oranda kabarması ve pişmesi için üzerini yağlı kağıt üzerine aldığınız kuru baklagillerle örtüp fırınlayın.

ORMAN MEYVELİ TART TARİFİ NASIL YAPILIR?

  1. Tart hamurunu hazırlamak için; elenmiş un, pudra şekeri ve tuzu mutfak robotu ya da miksere alıp hamur yoğurma aparatıyla karıştırın.
  2. Küçük parçalar halinde kestiğiniz soğuk tereyağını azar azar katıp karıştırma işlemini sürdürün.
  3. Son olarak yumurta sarıları ve soğuk suyu katıp bir parça daha karıştırmaya devam edin.
  4. Tahta bir kaşıkla toparladığınız tart hamurunu, yatay şekilde streç filmle sardıktan sonra buzdolabında 30 dakika kadar dinlendirin.
  5. Tartın kremasını hazırlamak için; derin bir kaba aldığınız yumurta sarılarını toz şeker ve mısır nişastası ilavesiyle çırpın. Toz şeker taneleri erimiş ve karışımın rengi beyaza dönük olmalı.
  6. Ortadan ikiye kestiğiniz vanilya çubuğunun iç kısmında kalan çekirdekli kısmını sivri bir bıçağın ucu ile kazıyın. Soğuk sütü küçük bir tencereye aktarın. Elde ettiğiniz vanilya özü ile kısık ateşte kaynatın.
  7. Çırpılmış yumurta sarılarını, kaynamakta olan süt ile azar azar karıştırıp ılıştırdıktan sonra süt tenceresine aktarın. Kısık ateşte koyu bir krema kıvamını alana kadar pişirin.
  8. Ocaktan aldığınız krema karışımına azar azar tereyağı katıp, kıvam alması ve renginin berrak olması için bir çırpıcı yardımıyla karıştırın.
  9. Soğuması için ayrı bir kaba aldığınız kremanın üzerini ılındıktan sonra streç filmle kapatın. Buzdolabında bekletin.
  10. Dinlenen hamuru, tereyağıyla yağladığınız maksimum 27 cm.'lik bir tart kalıbına elinizle bastırarak yayın.
  11. Hamurun eşit oranda pişmesi ve kabarması için tart kalıbı büyüklüğünde bir yağlı kağıt kesin ve hamurun üzerine açın. Orta kısmını ağırlık yapması ve hamura düz şeklini vermesi için nohut, kuru fasulye gibi bakliyatlarla doldurun.
  12. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, yaklaşık 25 dakika hafif bir renk alana kadar tart hamurunu pişirin.
  13. Fırından çıktıktan sonra üzerindeki yağlı kağıt ve kuru bakliyatları alın. Aynı ısıda 5 dakika daha fırınladığınız tart tabanını fırından çıkartın, oda ısısında dinlendirin.
  14. Buzdolabında soğuyan kremayı tartın orta kısmına yayın, arzuya göre krema sıkma poşeti kullanın.
  15. Tartın üzerini bol suda yıkayıp fazla sularını süzdürdüğünüz kırmızı orman meyveleriyle kaplayın. Pudra şekeri eledikten sonra dilimleyerek sevdiklerinizle paylaşın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.