Perşembe 24.09.2020 04:00
Son Güncelleme: Perşembe 24.09.2020 04:00

Pavlova tarifi! En lezzetli Pavlova tatlısı nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir?

2020 MasterChef’in bugün (23 Eylül 2020 Çarşamba) ekranlara gelen son bölümünde Mehmet, Danilo ve Somer şefler yarışmacılardan Pavlova tatlısı yapmalarını istedi. Bu bağlamda yarışmayı izleyenler ve bu tatlıyı yaparak sevdiklerine sunmak isteyenler Pavlova tarifi nedir, tatlısı nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? sorularını yoğun şekilde merak ederek araştırmaya devam ediyor. Peki, Pavlova tarifi nedir, tatlısı nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? İşte merak edilenler…

Ekranların takip edilen yarışma programı 2020 MasterChef Türkiye'nin ekranlara gelen bugünkü bölümünde Mehmet, Danilo ve somer şefler yarışmacılardan pavlova tatlısı istedi. Bu tatlının yapılışını ve öğrenmek ve sevdikleriyle paylaşmak isteyenler Pavlova tarifi nedir, tatlısı nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? sorularının yanıtlarını merak ediyor. Peki, Pavlova tarifi nedir, tatlısı nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? İşte tüm detaylar…

PAVLOVA TARİFİ! PAVLOVA TATLISI NASIL YAPILIR, GEREKLİ MALZEMELER NELERDİR?

MALZEMELER

  • 6 yumurta beyazı
  • Bir tutam tuz
  • 120 gr pudra şekeri
  • 1 tatlı kaşığı mısır nişastası
  • 1 çay kaşığı beyaz üzüm sirkesi
  • 1 tatlı kaşığı Türk kahvesi

Kakuleli creme patisserie malzemeleri

  • 3 yumurta sarısı
  • 500 ml süt
  • 60 gr buğday nişastası
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 30 gr tereyağ
  • 100 ml çırpılmış krema
  • Yarım çay kaşığı toz kakule

Süslemek için

  • Frenk üzümü
  • Yaban mersin
  • Ahududu
  • Böğürtlen
  • Taze fesleğen
  • Çarkıfelek meyvesi
  • Çilek
  • Kahveli draje

PAVLOVA TATLISI NASIL YAPILIR?

  1. Bir kase içinde yumurta beyazlarını mikser ile çırpmaya başlayın, şekeri eklemeye başkayın, bir anda hepsini değil de 3-4 parça halinde ağır ağır ilave edin. Şeker kristalleri kaybolup katı, parlak bir hale gelene dek karıştırın. Ardından mısır nişastası, vanilyayı ve sirkeyi ekleyip bir spatula ile karıştırın.
  2. Tepsinize yağlı kağıt serin ve yaptığınız harcı ortasına dökün, dilediğiniz şekli kabaca verin. Önceden ısıttığınız fırına verilmeye hazır!
  3. Fırını önceden 120 dereceye ayarlayın. Pavloyayı koydukyan sonra 12-15 dakika 120 derecede pişirin.
  4. Dışı kabuklandığında fırını 100 dereceye getirin. Bu şekilde 40 - 50 dakika pişirin.
  5. Fırının kapağını açık tutarak kurutun.
  6. Kenarları toplu ve pişmiş gibi durana dek, yaklaşık 1 saat 15 dakika boyunca pişirin. Kremayı pudra şekeri ve vanilya ile çırpın ve harcınızı hazırlayın.
  7. Fırından çıktıktan sonra krema ile güzelce çevreleyin, üstünü meyveleriniz ile süsleyin. Pavlova tatlısı servise hazır.

PAVLOVA TATLISI HİKAYESİ NEDİR?

Pavlova tatlısı, hem Yeni Zelanda'nın hem de Avustralya'nın sahip çıktığı bir tatlıdır. Araştırmalara göre 1926 yılında dünya turnesine çıkan kuğu edalı balerin Anna Pavlova'ya sunmak üzere tasarlanan zarif ve hafif bir tatlı tarifi pavlova. Farklı araştırmacıların dediğine göre de Avustralyalı şef Bert Sachse'nin bir doğum günü için tasarladığı, "Pavlova kadar hafif bir tatlı" diye lanse ettiği beze bazlı, kremalı bir tatlıdır. Her iki rivayete göre de adını balerin Anna Pavlova'dan alır tatlı.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.