En kolay ve pratik kek tarifi: Kabarma garantili kek nasıl yapılır?
Çay saatini yepyeni ve pratik bir kek tarifi ile taçlandırmaya hazır olun. Yapımı sadece 10 dakikanızı alacak olan kabarma garantili kek, evinize mis gibi kokular yayacak. Fırına atıldığı ilk andan itibaren evinize buram buram kokular yayacak kek iştahınızı kabartacak. Hiçbir tatlıya değişilmeyecek kadar lezzetli olan kek dakikalar içinde hazırlayabileceğiniz kadar pratik. Evdeki malzemelerle kolayca hazırlayabileceğiniz bu kek tarifini mutlaka denemelisiniz. Sofraların vazgeçilmezi, iştahları açan kolay yumuşacık kek tarifi…
Kek misafir sofralarımızın vazgeçilmez lezzeti. Farklı çeşitleri de bulunan kek, misafirleriniz için hazırladığınız tabaklarda ikramlık olarak en çok tercih edilen lezzetlerin başında geliyor. Beş çaylarına da eşlik eden kek, tarif defterlerimizde ilk sırada yer alıyor. Aniden gelen misafirlerinize hazırlayabileceğiniz pratik ve yumuşacık kek vazgeçilmeziniz olacak.
KEK TARİFİ MALZEMELERİ
4 yumurta
1.5 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvıyağ
Yarım çay bardağı süt (oda sıcaklığında)
Yarım çay bardağı sıcak su
2 su bardağı un
1 çay bardağı nişasta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
İsteğe bağlı; 1 tatlı kaşığı tarçın veya limon kabuğu
KEK HAZIRLANIŞI
İlk olarak yumurta ve şekeri köprüne kadar çırpıyoruz. Ardından sıvıyağı, süt ve sıcak suyu karışıma ekleyip güzelce çırpıyoruz. Daha sonra toz şeker ve nişastayı ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. Un, kabartma tozu ve vanilyayı elekten geçirerek yavaşça karışıma ekliyoruz. Karışımımızı bir silikon spatula veya tahta kaşık yardımıyla aşağıdan yukarıya olacak şekilde yavaşça karıştırıyoruz. Keki bu kısımda çok fazla karıştırmamaya dikkat ediyoruz. Yağlanmış kek kalıbına karışımı döküyoruz, karışımın içindeki hava boşluklarını yok etmek amacıyla tepsiyi düz bir zemine birkaç kez vuruyoruz. Kek karışımını önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına atıp 35-40 dakika pişiriyoruz. Kekin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…
KEK TARİFİ PÜF NOKTALARI
Kek malzemelerinin oda sıcaklığında olması kekinize artı lezzet sağlayacaktır.
Kekin daha iyi kabarması için katı malzemeleri aşağıdan yukarı olacak şekilde yavaşça karıştırıyoruz.
Kekin kabarıklığını kaybetmemesi için, karışım fırına girdikten sonra 20-25 dakika fırının kapağını açmamaya dikkat ediyoruz.
Kekin pişip pişmediğini anlamak için kürdanı keke batırıyoruz, kürdan temiz çıkana kadar keki pişiriyoruz.
Pişme süresi kek kalıbının şekline (derin-yayvan) göre farklılık gösterebilir, derinliği az olan yayvan bir kek kalıbını kullanmanız daha iyi sonuçlar almanıza sağlayacaktır.
KEK SUNUM ÖNERİLERİ
Vazgeçilmezleriniz arasındaki yerini almaya aday olan bu kek tarifini benmari usulü eritilmiş çikolata ile servis edebilirsiniz.
KEK TARİFİ KAÇ KİŞİLİK ?
Kolayca hazırlayacağınız bu kek ortalama 8 kişiliktir.
KEK PİŞİRME SÜRESİ NE KADAR ?
Kekin pişme süresi kek kalıbına ve fırına göre farklılık gösterebilmekle beraber ortalama 35-40 dakikadır.
EN SON HABERLER
- 1 Ballı çak çak tatlısı tarifi: Ballı çak çak tatlısı nasıl yapılır, malzemeleri neler, hangi ülkenin tatlısı?
- 2 Lokma Tatlısı Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Nefis Lezzetiyle Lokma Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 3 Lokma Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Evde Lokma Tatlısı Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 4 Browni Kek Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Lezzetli Browni Islak Kek Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 5 Pandispanya Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Yumuşacık Pandispanya Kek Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 6 Şekerpare Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Nefis Şekerpare Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 7 İrmik Helvası Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Tam Kıvamında İrmik Helvası Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 8 Un Helvası Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Sütlü Un Helvası Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 9 Un Helvası Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Yumuşak, Nefis Un Helvası Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 10 Un Helvası Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Tam Ölçülü Un Helvası Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?