Son Güncelleme: Perşembe 14.01.2021 20:15
Kolay, pratik ve nefis etimek tatlısı tarifi: En güzel ve lezzetli etimek tatlısı tarifi ile malzemeler
Tatlı ziyafet sofralarımızdan eksik olmayan bir lezzettir. Hamurlu, sütlü, şerbetli gibi birçok farklı çeşidi bulunan tatlı tarifleri sofralarımızı süslemektedir. Tatlı çeşitleri içerisinde en hafif konumda sütlü tatlılar yer almaktadır. Yiyenlerin bir daha isteyeceği etimek tatlısı tarifi size farklı bir tatlı deneyimi yaşatacak. Misafir sofralarınızı süsleyecek etimek tatlısı tarifi çok istenecek. Damağınızda eşsiz lezzet bırakan sütlü etimek tatlısı tarifi vazgeçemediğiniz tarifler arasına girecek. Peki etimek tatlısı nasıl yapılır? İşte pratik etimek tatlısı tarifi…
Sütlü tatlılar sağlıklı, sindirimi kolay olan tariflerdir ve her yaştan insan tarafından rahatlıkla tüketilmektedir. Geniş bir kitle tarafından sevilen etimek tatlısı tarifi süt, şeker, nişasta ve tereyağı gibi malzemelerle kolaylıkla hazırlanmaktadır. Görüntüsüyle sofranıza renk katacak etimek tatlısı tarifi misafirleriniz tarafından çok sevilecek. Peki pratik etimek tatlısı nasıl yapılır? İşte etimek tatlısı tarifi…
ETİMEK TATLISI TARİFİ MALZEMELERİ
- 1 paket etimek
- 1 paket süt
- 1 paket vanilya
- 6 yemek kaşığı un
- 6 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
Kreması için
- 1 paket krem şanti
- 1 bardak süt
Şerbeti için
- 2.5 su bardağı su
- 1.5 su bardağı şeker
Üzeri için
- 1 paket hindistan cevizi
ETİMEK TATLISI TARİFİ YAPILIŞI
- Öncelikle tatlının şerbetini hazırlayın ve ilk sıcağı çıkana kadar bekleyin.
- Etimekleri geniş dikdörtgen bir sunum tepsisine dizin.
- Üzerine şerbeti dökün ve etimeklerin şerbetini çekmesini bekleyin.
- Ayrı bir kapta krem şanti ve sütü katılaşana kadar çırpın. Katılaşan şantiyi buzluğa kaldırın.
- Muhallebiyi yapmak için sütü ve şekeri geniş bir tencereye alın. Şeker eridikten sonra nişasta ve unu tepeleme şekilde ekleyin.
- Muhallebiyi güzelce çırpın. Katılaşan muhallebiye tereyağını ekleyin ve eriyene kadar karıştırın.
- Muhallebiyi ocaktan aldıktan sonra vanilyayı karışıma ekleyin ve iyice karıştırın.
- Muhallebiyi şerbetini çekmiş etimeklerin üzerine dökün ve soğumaya bırakın.
- Muhallebi soğuduktan sonra krem şantiyi muhallebinin üzerine yayın.
- Etimek tatlısının üzerini hindistan cevizi ile kaplayın ve soğuması için buzdolabına alın.
- Soğuduktan sonra dilimleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…
ETİMEK TATLISI TARİFİ KAÇ KALORİ?
Etimek Kalori Değeri: Bu besinin 100 gramında 401 kcal kalori, ayrıca besinin 1 Dilim (Orta) yani 9 gramlık miktarında Etimek 37 kalori bulunmaktadır.
EN SON HABERLER
- 1 Ballı çak çak tatlısı tarifi: Ballı çak çak tatlısı nasıl yapılır, malzemeleri neler, hangi ülkenin tatlısı?
- 2 Lokma Tatlısı Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Nefis Lezzetiyle Lokma Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 3 Lokma Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Evde Lokma Tatlısı Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 4 Browni Kek Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Lezzetli Browni Islak Kek Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 5 Pandispanya Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Yumuşacık Pandispanya Kek Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 6 Şekerpare Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Nefis Şekerpare Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 7 İrmik Helvası Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Tam Kıvamında İrmik Helvası Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 8 Un Helvası Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Sütlü Un Helvası Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 9 Un Helvası Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Yumuşak, Nefis Un Helvası Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 10 Un Helvası Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Tam Ölçülü Un Helvası Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?