Son Güncelleme: Çarşamba 27.01.2021 16:35
Yapılışı oldukça basit kabak tatlı tarifi: Evde nefis kabak tatlısı nasıl yapılır, tarifi ve malzemeleri neler?
Kabak tatlısı hem dünyada hem de Türkiye’de oldukça popüler bir yiyecektir. Yemeğinden tatlısına kadar birçok farklı yiyeceğin temel ürünüdür. Tatlı için oldukça idealdir. Bu nedenle de kabak tatlısı tarifi vatandaşlar tarafından yoğun olarak araştırılmaktadır. Peki, kabak tatlısı nasıl yapılır ve kalorisi ne kadardır? Haberimizde, kabak tatlısı ile ilgili bilmeniz gerekenler ve kolay kabak tatlısı tarifi yer almaktadır.
Kabak tatlısı nasıl yapılır sorusu neredeyse her aşçı ve kendi mutfağının ustası tarafından en az bir kere sorulmuştur. Aslın lezzetli kabak tatlısı yapımı oldukça basittir. Kabak tatlısı besleyicidir ve dengeli bir şekilde tükettiğiniz sürece sağlığınızla dosttur. Peki, kabak tatlısı nasıl yapılır ve tarifi için neler gereklidir. Haberimizde detaylı olarak kabak tatlısı tarifi ve yapılışı yer almaktadır.
KABAĞIN FAYDALARI
Kabak, Cucurbitaceae ailesine ait bir kış bitkisi türüdür. Kuzey Amerika'ya özgüdür ve özellikle Şükran Günü ve Cadılar Bayramı'nda popülerdir. ABD'de, kabak tipik olarak turuncu bir kış kabağı olarak bilinir. Yaygın olarak bir sebze olarak görülse de, kabak, tohum içerdiğinden bilimsel olarak bir meyvedir. Bununla birlikte, besin olarak sebzelere meyvelerden daha benzer.
Efsane lezzetinin ötesinde, balkabağı besleyicidir ve sağlığa birçok faydası vardı. İşte, kabak tatlısı tarifi…
KABAK TATLISI TARİFİ MALZEMELERİ
- 1 kg bal kabağı
- 2.5 su bardağı şeker
Kabak tatlısını süslemek için
- Ceviz
- Tahin
KABAK TATLISI TARİFİ YAPILIŞI
- Bal kabaklarını güzelce parçalara bölün.
- Kabukları soyulmuş kabakları genişçe bir tencereye koyun.
- Üzerine şeker ekleyerek yayın.
- Kısık ocak ateşinde pişmeye bırakın.
- Suyunu salıp çeken tatlıyı ocaktan alın.
- Sunum tabağına aldığınız kabağı ceviz ve tahinle süsleyebilirsiniz.
Lezzetli ev yapımı kabak tatlınız hazır. Afiyet olsun…
KABAK TATLISI TARİFİ KAÇ KALORİ?
Kabak Tatlısı Kalori Değeri şöyledir: Bu besinin 100 gramında 164 kalori, ayrıca besinin 1 Porsiyon (Orta) yani 85 gramlık miktarında 140 kalori bulunmaktadır.
Bu hazırladığınız, 1 porsiyonunda yaklaşık 200 kalori vardır.
Kabak etkileyici bir besin profiline sahiptir.
Bir tabak pişmiş kabak (245 gram) şu değerlere sahiptir:
Kalori: 49
Yağ: 0.2 gram
Protein: 2 gram
Karbonhidrat: 12 gram
Lif: 3 gram
A Vitamini: Tavsiye edilen günlük tüketim miktarının %245'i
C Vitamini: RDI'nın %19'u
Potasyum: RDI'nın %16'sı
Bakır: RDI'nın %11'i
Manganez: RDI'nın %11'i
B2 Vitamini: RDI'nın %11'i
E Vitamini: RDI'nın %10'u
Demir: RDI'nın %8'i
Az miktarda magnezyum, fosfor, çinko, folat ve birkaç B vitamini de içerir.
(RDI: Günlük alınması tavsiye edilen miktar anlamına gelmektedir)
Vitamin ve minerallerle dolu olmasının yanı sıra, balkabağı da% 94 su olduğu için kalorilerde nispeten düşüktür.
Ayrıca vücudunuzun A vitaminine dönüştüğü bir karotenoid olan beta-karoten de çok yüksektir.
Ayrıca, kabak çekirdeği yenilebilir, besleyicidir ve çok sayıda faydası vardır.
EN SON HABERLER
- 1 Ballı çak çak tatlısı tarifi: Ballı çak çak tatlısı nasıl yapılır, malzemeleri neler, hangi ülkenin tatlısı?
- 2 Lokma Tatlısı Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Nefis Lezzetiyle Lokma Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 3 Lokma Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Evde Lokma Tatlısı Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 4 Browni Kek Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Lezzetli Browni Islak Kek Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 5 Pandispanya Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Yumuşacık Pandispanya Kek Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 6 Şekerpare Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Nefis Şekerpare Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 7 İrmik Helvası Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Tam Kıvamında İrmik Helvası Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 8 Un Helvası Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Sütlü Un Helvası Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 9 Un Helvası Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Yumuşak, Nefis Un Helvası Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 10 Un Helvası Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Tam Ölçülü Un Helvası Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?