Kahvaltılarınıza renk katacak nefis ayva reçeli tarifi: Evde kolay ve lezzetli ayva reçeli nasıl yapılır, malzemeleri neler?
Kahvaltınızı şenlendirecek ve insan sağlığı için bir tatlı arıyorsanız ayva reçelini deneyebilirsiniz. Kahvaltı masanızda kaymakla beraber mükemmel gidecek lezzetlerden biridir. Kokusu ve rengi ilgi çekici olduğu kadar çekirdeği de reçel yapımında kullanılıyor. Ayva reçeli yapımı ise bir o kadarda basittir. Ev hanımları evlerinde rahatlıkla az malzeme kullanarak ayva reçeli yapabilirler. Özellikle unutulmayan anne usulü ayva reçeli kim istemez ki. İşte merak edenler için ayva reçeli nasıl yapılır püf noktaları nelerdir sorularının yanıtı…
Ayva reçeli tencere de yapıldığı gibi düdüklüde ayva reçeli yapanlarda var. En çok tercih edilen ise tencere de yapılan ayva reçelidir. Ayva reçeli ölçüleri düzgün tutturulduğu takdirde lezzetli bir reçel kıvamı elde edebilirsiniz. Merak etmeyin ölçülü ayva reçeli nasıl yapılır tarifini detaylı vereceğiz. Sizde hem misafirlerinizi kahvaltıda ağırlarken hem de ailenizle beraber hafta sonu kahvaltılarında ayva reçeli hazırlayarak yiyebilirsiniz. Ayrıca bazıları rendelenmiş ayva reçeli seviyor olabilir. İsteğe göre ayva reçelini rendelenmiş şekilde de hazırlayabilirsiniz. Biz size ayva reçeli nasıl yapılır sorusunu yanıtlayacağız. İşte kolay ayva reçeli tarifi.
AYVA REÇELİ TARİFİ
Malzemeler:
- 5 adet ayva
- 4 su bardağı toz şeker
- 4 su bardağı su
- Limon suyu
- İsteğe göre 4 adet karanfil
AYVA REÇELİ YAPILIŞI
Önce ayvalarımı bir kaba koyup güzelce yıkayalım. Daha sonra soyarak dilimleyelim.
Çıkaracağımız çekirdekleri ayrı bir kâseye alın, atmayın.
Dilimlenmiş ayvaları bir kabın içine alarak üzerine şeker ekleyin. 2 saat kadar bekleyin.
Tencerenin içine ayvaları atın ve suyu dökün. Ocağın altını orta derecede açın.
Ayvanın çekirdeklerini de tencereye ekleyin. 1-2 saat kaynattıktan sonra koyu reçel kıvama geldiğinde ocağın altını söndürün.
Ocağı kapatmadan önce 1 yemek kaşığı limon suyunu eklemeyi unutmayın. Dileyen karanfili de bu noktada ekleyebilir.
Hiç soğutmadan direk kavanozlara doldurun ve ağzını kapatın. Reçelimiz hazırdır. Afiyet olsun.
NOT: Ayva çekirdeği ayva reçeline kırmızı rengi verecektir. Bu yüzden güzel bir sunum için ayva çekirdeği önemlidir.
EN SON HABERLER
- 1 Ballı çak çak tatlısı tarifi: Ballı çak çak tatlısı nasıl yapılır, malzemeleri neler, hangi ülkenin tatlısı?
- 2 Lokma Tatlısı Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Nefis Lezzetiyle Lokma Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 3 Lokma Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Evde Lokma Tatlısı Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 4 Browni Kek Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Lezzetli Browni Islak Kek Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 5 Pandispanya Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Yumuşacık Pandispanya Kek Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 6 Şekerpare Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Nefis Şekerpare Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 7 İrmik Helvası Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Tam Kıvamında İrmik Helvası Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 8 Un Helvası Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Sütlü Un Helvası Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 9 Un Helvası Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Yumuşak, Nefis Un Helvası Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 10 Un Helvası Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Tam Ölçülü Un Helvası Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?