Giriş Tarihi: 28.01.2021 21:23 Son Güncelleme: 28.01.2021 21:24

Kahvaltılarınıza renk katacak nefis ayva reçeli tarifi: Evde kolay ve lezzetli ayva reçeli nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Kahvaltınızı şenlendirecek ve insan sağlığı için bir tatlı arıyorsanız ayva reçelini deneyebilirsiniz. Kahvaltı masanızda kaymakla beraber mükemmel gidecek lezzetlerden biridir. Kokusu ve rengi ilgi çekici olduğu kadar çekirdeği de reçel yapımında kullanılıyor. Ayva reçeli yapımı ise bir o kadarda basittir. Ev hanımları evlerinde rahatlıkla az malzeme kullanarak ayva reçeli yapabilirler. Özellikle unutulmayan anne usulü ayva reçeli kim istemez ki. İşte merak edenler için ayva reçeli nasıl yapılır püf noktaları nelerdir sorularının yanıtı…

Ayva reçeli tencere de yapıldığı gibi düdüklüde ayva reçeli yapanlarda var. En çok tercih edilen ise tencere de yapılan ayva reçelidir. Ayva reçeli ölçüleri düzgün tutturulduğu takdirde lezzetli bir reçel kıvamı elde edebilirsiniz. Merak etmeyin ölçülü ayva reçeli nasıl yapılır tarifini detaylı vereceğiz. Sizde hem misafirlerinizi kahvaltıda ağırlarken hem de ailenizle beraber hafta sonu kahvaltılarında ayva reçeli hazırlayarak yiyebilirsiniz. Ayrıca bazıları rendelenmiş ayva reçeli seviyor olabilir. İsteğe göre ayva reçelini rendelenmiş şekilde de hazırlayabilirsiniz. Biz size ayva reçeli nasıl yapılır sorusunu yanıtlayacağız. İşte kolay ayva reçeli tarifi.

AYVA REÇELİ TARİFİ

Malzemeler:

  • 5 adet ayva
  • 4 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı su
  • Limon suyu
  • İsteğe göre 4 adet karanfil

AYVA REÇELİ YAPILIŞI

Önce ayvalarımı bir kaba koyup güzelce yıkayalım. Daha sonra soyarak dilimleyelim.

Çıkaracağımız çekirdekleri ayrı bir kâseye alın, atmayın.

Dilimlenmiş ayvaları bir kabın içine alarak üzerine şeker ekleyin. 2 saat kadar bekleyin.

Tencerenin içine ayvaları atın ve suyu dökün. Ocağın altını orta derecede açın.

Ayvanın çekirdeklerini de tencereye ekleyin. 1-2 saat kaynattıktan sonra koyu reçel kıvama geldiğinde ocağın altını söndürün.

Ocağı kapatmadan önce 1 yemek kaşığı limon suyunu eklemeyi unutmayın. Dileyen karanfili de bu noktada ekleyebilir.

Hiç soğutmadan direk kavanozlara doldurun ve ağzını kapatın. Reçelimiz hazırdır. Afiyet olsun.

NOT: Ayva çekirdeği ayva reçeline kırmızı rengi verecektir. Bu yüzden güzel bir sunum için ayva çekirdeği önemlidir.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.