Perşembe 28.01.2021 21:20
Son Güncelleme: Perşembe 28.01.2021 21:20

İzmir'in yıldızı bomba tarifi ve yapılışı: Evde nefis İzmir bombası nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Son zamanların en popüler tatlılarından birisidir. İzmir’den Türkiye’nin her köşesine yayılmayı başaran ve bomba adını alan bu tatlı ev hanımları tarafından da yapılmaya başladı. Çay ve kahvenizin yanına eşlik edebilecek ev yapımı İzmir bombası tarifi için doru yerdesiniz. Un, sıvı yağı ve yoğurt gibi hemen herkesin evlerinde bulunan malzemelerden yapabileceğiniz daha önce denenmiş İzmir bombası yapılışı için kollarınızı sıvayabilirsiniz. Nefis tatlı tarifleri konusunda İzmir bombası nasıl yapılır sorusunun cevabını bu başlık altında anlattı. İzmir bombası tarifi için ayrıntıları incelemeye başlayabilirsiniz.

İzmir'de meşhur olan ve kısa süre içerisinde Türkiye'nin her köşesine yayılmayı başaran İzmir bombası tatlı yapılışı oldukça basittir. Fırın ve pastellerde tüketilen bu tatlıyı evlerinizde de kolaylıkla yapabilirsiniz. Un, sıvı yağı ve yoğurt gibi malzemelerin karışımından elde edilen muhteşem lezzetin tadına kendi emeğiniz ile de bakabilirsiniz. Çay ve kahvenin yanında misafirinize ikram edebileceğiniz İzmir bombası tarifi yapılışı için kollarınızı sıvayın. Nefis tatlı tarifleri konusunda oldukça popüler olan İzmir bombası nasıl yapılır? İşte İzmir bombası tatlısı tarifi adım adım hazırlanışı!

İZMİR BOMBASI TATLISI TARİFİ, NASIL YAPILIR?

Son zamanların en çok tercih edilen tatlılarından bir tanesidir. İzmir'de meşhur olduktan sonra kısa süre içerisinde tüm Türkiye'de yaygın hale gelen İzmir bombası tarifi yapılışına bu başlık altında yer verdik. Daha önce denenmiş ev yapımı bomba tarifi ile çay ve kahvenizin yanında muhteşem bir lezzeti misafirlerinize sunabilirsiniz. İzmir bombası yaparken dikkat edilmesi gereken püf noktalar ve adım adım yapılışı şöyle;

İzmir Bombası Tatlısı Tarifi Yapılışı

  • Oda sıcaklığında bekletilmiş 125 gram tereyağı
  • ½ su bardağı sıvıyağ
  • ½ su bardağı yoğurt
  • ½ çay bardağı pudra şekeri
  • 1 paket çikolata kreması
  • 1 tatlı kaşığı vanilya
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu

İzmir Bombası Tarifi Malzemeleri

Önceden hazırladığınız bir kaba sıvıyağ, yoğurt ve tereyağını ilave ederek parmak uçlarınızla yoğurmaya başlayın.

Bu karışıma pudra şekerini de ilave ederek elekten geçirilmiş un, kabartma tozu ve vanilyayı da karışıma ekleyin. Ardından iyice yoğurun.

Ele yapışmayan bir karışım elde edinceye kadar yoğurmaya devam edin. Kıvamına göre un ekleyin.

Yoğurma işlemi sona erince hamurunuzu streç filme örterek 15 dakika kadar dinlenmeye bırakın.

Hamur yumuşadıktan sonra ceviz büyüklüğünde parçalara ayırın.

Hamur parçalarını küçük bir oklava yardımıyla açın.

Baklava hamurunda olduğu gibi ince bir hamur elde ettiğinizde 1 yemek kaşığı çikolatayı koyun. Hamurun ağzını büzerek kapatın.

Hamurlarınızı yağlı kağıt tepsiye koyun.

Önceden ısıttığınız 180 derece fırında hamurlar pembeleşinceye kadar yaklaşık on dakika pişirin.

İzmir bombalarınızın ilk sıcaklığında çıkması için metal üzerinde 1-2 dakika bekletin. İzmir bombası tarifi başarı ile gerçekleşmiş olacak. Afiyet olsun…

Kakaolu Nefis Islak Kek Tarifi Yapılışı: Evde kolay ve lezzetli ıslak kek nasıl yapılır?

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.