Perşembe 28.01.2021 21:14
Son Güncelleme: Perşembe 28.01.2021 21:15

Evde lezzetli ve nefis revani tarifi: Kolay revani nasıl yapılır, gerekli malzemeleri neler?

Ülkemiz mutfağında çok fazla yemek çeşidi olduğu kadar tatlı çeşidi de fazladır. En lezzetli ve en çok tercih edilen tatlılarımız arasında revani tatlısı yer almaktadır. Bu nedenle de revani tarifi ve ‘revani nasıl yapılır’ sorusu vatandaşlar tarafından yoğun olarak araştırılmaktadır. Revani tarifi, birçok usta tarafından farklı malzeme ve adımlarla verilmiştir. Sabah.com.tr olarak bu tarifler arasında evde en kolay şekilde hazırlayabileceğiniz revani tarifi yer almaktadır. Haberimizde, en pratik ve en lezzetli revani tarifi yer almaktadır.

Revani tarifi her gün binlerce vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Revani tatlısı, bugüne kadar Türk mutfağında irmikli revani ve haşhaşlı revani gibi birçok farklı versiyon ile yer almaktadır. Yapımı pratik ve lezzetli bir tatlı olduğu için de çay saatlerinin ve yemek sofralarının vazgeçilmezi haline gelmiştir. Peki, revani nasıl yapılır ve en kolay revani tarifi nasıldır? Hazırladığımız haberimizde, pratik revani tarifi ve gerekli malzemeler yer alıyor. İşte, lezzetli ve kolay revani tarifi…

REFANİ TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER:

Kek kısmı için;

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Şerbet için;

  • 3 su bardağı su
  • 3 su bardağı seker
  • Yarım limon suyu
En kolay ve pratik Şam tatlısı tarifi: Şam tatlısı nasıl yapılır? Enfes Şambali...

REVANİ TARİFİ HAZIRLANIŞI

Öncelikle revani tarifinde tatlı için şerbet hazırlanır. Genişçe bir tencerenin içerisine su ve şeker eklendikten sonra kaynatılır. Kaynatma işlemi sonrasında limon suyu eklenip 1-2 dakika daha ocakta kaynatılıp altı kapatılır.

Yumurta ve şekeri çırpma kabına koyarak bu ikisini iyice çırpın.

Sonrasında sıvı yağ, irmik ve yoğurt ekleyiniz ve çırpmaya devam ediniz.

Un, kabartma tozu ve vanilya ekledikten sonra, fırın kabını yağlayın ve kek hamurunu içine dökün

Önceden hazırladığınız 170 derece fırında kekin üstü kızarana dek 30 dakika kadar pişirin.

Fırından çıkardığınız keki dilimleyin, üzerine şerbeti döktükten sonra 1-2 saat kadar dinlendirin.

Ardından revaniniz servise hazır halde demektir!

Ağız tadınıza göre üzerine kremşanti, fıstık, Hindistan cevizi eklenip servis edebilirsiniz.

Supangle tarifi: Lezzetli ev yapımı supangle nasıl yapılır?

REVANİ KAÇ KALORİ?

Standart bir revani tatlısı içerisinde (100 gramında )348 kcal kalori, ayrıca besinin 1 Porsiyon (Orta) yani 200 gramlık miktarında Revani 696 kalori bulunmaktadır.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.