Son Güncelleme: Perşembe 28.01.2021 21:15
Evde lezzetli ve nefis revani tarifi: Kolay revani nasıl yapılır, gerekli malzemeleri neler?
Ülkemiz mutfağında çok fazla yemek çeşidi olduğu kadar tatlı çeşidi de fazladır. En lezzetli ve en çok tercih edilen tatlılarımız arasında revani tatlısı yer almaktadır. Bu nedenle de revani tarifi ve ‘revani nasıl yapılır’ sorusu vatandaşlar tarafından yoğun olarak araştırılmaktadır. Revani tarifi, birçok usta tarafından farklı malzeme ve adımlarla verilmiştir. Sabah.com.tr olarak bu tarifler arasında evde en kolay şekilde hazırlayabileceğiniz revani tarifi yer almaktadır. Haberimizde, en pratik ve en lezzetli revani tarifi yer almaktadır.
Revani tarifi her gün binlerce vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Revani tatlısı, bugüne kadar Türk mutfağında irmikli revani ve haşhaşlı revani gibi birçok farklı versiyon ile yer almaktadır. Yapımı pratik ve lezzetli bir tatlı olduğu için de çay saatlerinin ve yemek sofralarının vazgeçilmezi haline gelmiştir. Peki, revani nasıl yapılır ve en kolay revani tarifi nasıldır? Hazırladığımız haberimizde, pratik revani tarifi ve gerekli malzemeler yer alıyor. İşte, lezzetli ve kolay revani tarifi…
REFANİ TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER:
Kek kısmı için;
- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay bardağı sıvı yağ
Şerbet için;
- 3 su bardağı su
- 3 su bardağı seker
- Yarım limon suyu
REVANİ TARİFİ HAZIRLANIŞI
Öncelikle revani tarifinde tatlı için şerbet hazırlanır. Genişçe bir tencerenin içerisine su ve şeker eklendikten sonra kaynatılır. Kaynatma işlemi sonrasında limon suyu eklenip 1-2 dakika daha ocakta kaynatılıp altı kapatılır.
Yumurta ve şekeri çırpma kabına koyarak bu ikisini iyice çırpın.
Sonrasında sıvı yağ, irmik ve yoğurt ekleyiniz ve çırpmaya devam ediniz.
Un, kabartma tozu ve vanilya ekledikten sonra, fırın kabını yağlayın ve kek hamurunu içine dökün
Önceden hazırladığınız 170 derece fırında kekin üstü kızarana dek 30 dakika kadar pişirin.
Fırından çıkardığınız keki dilimleyin, üzerine şerbeti döktükten sonra 1-2 saat kadar dinlendirin.
Ardından revaniniz servise hazır halde demektir!
Ağız tadınıza göre üzerine kremşanti, fıstık, Hindistan cevizi eklenip servis edebilirsiniz.
REVANİ KAÇ KALORİ?
Standart bir revani tatlısı içerisinde (100 gramında )348 kcal kalori, ayrıca besinin 1 Porsiyon (Orta) yani 200 gramlık miktarında Revani 696 kalori bulunmaktadır.
EN SON HABERLER
- 1 Ballı çak çak tatlısı tarifi: Ballı çak çak tatlısı nasıl yapılır, malzemeleri neler, hangi ülkenin tatlısı?
- 2 Lokma Tatlısı Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Nefis Lezzetiyle Lokma Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 3 Lokma Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Evde Lokma Tatlısı Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 4 Browni Kek Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Lezzetli Browni Islak Kek Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 5 Pandispanya Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Yumuşacık Pandispanya Kek Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 6 Şekerpare Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Nefis Şekerpare Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 7 İrmik Helvası Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Tam Kıvamında İrmik Helvası Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 8 Un Helvası Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Sütlü Un Helvası Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 9 Un Helvası Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Yumuşak, Nefis Un Helvası Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 10 Un Helvası Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Tam Ölçülü Un Helvası Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?