Son Güncelleme: Pazartesi 08.02.2021 16:54
Sofraları lezzetlendiren bol çikolatalı sufle tarifi ve malzemeleri: Evde nefis fırında sufle nasıl yapılır?
Kolay ve pratik bir tarif arayanlar için eşsiz bir öneri; çikolatalı sufle tarifi... Fransız tatlılarından 18.yüzyılda ortaya çıkan ve adını tüm dünyaya duyuran sufle eşsiz bir lezzete sahip. Fransa’dan tüm dünyaya yayılmayı başaran sufleden vazgeçemeyeceksiniz. Çikolata, un, şeker ve tereyağı ile yapılan tatlı sadece beş dakikanızı alacak. Çayınızın, kahvenizin yanına pratik bir tarif arıyorsanız bu tarif tam size göre. Yapımı kolay ve aşırı lezzetli sufle tarifi, tarif defterlerinizde ilk sıralara yerleşecek. Efsane görünüşü ve eşsiz lezzetiyle sizi büyüleyecek. Peki sufle nasıl yapılır? İşte nefis sufle tarifi…
Şanı Fransa'dan dünyaya yayılmış efsane tatlılardan biri sufle. Her yaştan insanın severek tükettiği sufle çikolata, şeker, un ve yağla yapılıyor. Yapımı oldukça pratik olan sufle tarifini hazırlarken hiç yorulmayacaksınız. Yaz aylarında özellikle sütlü dondurmayla sunulan sufle, kış aylarında pudra şekeri ile servis ediliyor. Eşsiz lezzeti ve muazzam görüntüsüyle başınızı döndüren sufleden vazgeçemeyeceksiniz. Siz de çayınızın, kahvenizin yanına pratik bir tatlı arıyorsanız bu sufle tarifi tam size göre. İşte nefis sufle tarifi…
SUFLE TARİFİ MALZEMELERİ
- 3 yumurta
- 125 gr tereyağı veya margarin (yarım paket margarin)
- Yarım su bardağı şeker
- Yarım su bardağı un
- 1 paket bitter çikolata ( 80 gr.)
- 1 paket sütlü çikolata ( 80gr. )
SUFLE TARİFİ HAZIRLANIŞI
- İlk olarak çikolataları küçük küçük kırarak margarinle birlikte bir tavaya alın. Su dolu tencerenin üzerine yerleştirdiğiniz tavada çikolataları ve yağı eritin. (benmari usulü eritme)
- Unu yavaşça çikolatanın üzerine dökün ve iyice karıştırın.
- Ayrı bir kapta yumurta ve şekeri köpürene kadar mikser yardımıyla çırpın.
- Ardından çikolatalı karışım yavaşça yumurta kabına alınır. Güzelce çırpılan karışım yağlanmış pişirme kaplarına bölüştürün.
- Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 7-8 dakika pişirin.
SUFLE TARİFİ PÜF NOKTALARI
Fırınınızın başında beklemenizi, üzeri kabarmaya başlayınca hemen fırından almanızı öneririz.
1-2 dakika bile pişse kek kıvamına gelen suflenin pişme süresi çok önemlidir.
SUFLE TARİFİ PİŞİRME ÖNERİSİ
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında sadece 7-8 dakika pişirin.
SUFLE TARİFİ SUNUM ÖNERİSİ
Üzerine pudra şekeri serperek servis edebileceğiniz gibi dondurmayla da sunabilirsiniz.
SUFLE TARİFİ KAÇ KALORİDİR?
Çikolatalı Sufle Kalori Değeri: Bu besinin 100 gramında 360 kcal kalori, ayrıca besinin 1 Porsiyon (Orta) yani 110 gramlık miktarında Çikolatalı Sufle 396 kalori bulunmaktadır.
EN SON HABERLER
- 1 Ballı çak çak tatlısı tarifi: Ballı çak çak tatlısı nasıl yapılır, malzemeleri neler, hangi ülkenin tatlısı?
- 2 Lokma Tatlısı Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Nefis Lezzetiyle Lokma Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 3 Lokma Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Evde Lokma Tatlısı Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 4 Browni Kek Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Lezzetli Browni Islak Kek Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 5 Pandispanya Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Yumuşacık Pandispanya Kek Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 6 Şekerpare Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Nefis Şekerpare Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 7 İrmik Helvası Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Tam Kıvamında İrmik Helvası Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 8 Un Helvası Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Sütlü Un Helvası Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 9 Un Helvası Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Yumuşak, Nefis Un Helvası Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 10 Un Helvası Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Tam Ölçülü Un Helvası Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?