Giriş Tarihi: 17.02.2021 01:37 Son Güncelleme: 17.02.2021 01:38

En Kolay ve Nefis Kemalpaşa Tatlısı Tarifi - Evde Kemalpaşa tatlısı nasıl yapılır, malzemeleri neler?

En Kolay ve Nefis Kemalpaşa Tatlısı Tarifi - Evde Kemalpaşa tatlısı nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Bu akşam misafiriniz geliyor ve çayın yanına hangi tatlıyı yapsam diye düşünüyorsanız doğru yerdesiniz. Daha fazla düşünmeden bu başlık altındaki tarifimizi uygulayabilirsiniz. Türk mutfağının vazgeçilmez tatlılarından bir tanesi olan Kemalpaşa tatlısı tarifi anlatımı, malzemeleri ve püf noktaları ile sizlerle.

Malzemeler

Bir buçuk su bardağı un

2 adet yumurta

5 çorba kaşığı margarin

150 gram tuzsuz beyaz peynir veya tatlı lor peyniri

1 çay kaşığı karbonat

Şerbeti için:

İki buçuk su bardağı tozşeker

3 su bardağı su

1 çorba kaşığı limon suyu

Kemalpaşa tatlısı nasıl yapılır?

Kemalpaşa tatlısı tarifine başlamadan önce şerbet için, tozşeker ve suyu kaynatın. Limon suyunu ilave edin. Bir taşım kaynattıktan sonra soğumaya bırakınız. Daha sonra yoğurma kabınızın içerisine un, yumurta, 4 çorba kaşığı margarin, rendelenmiş beyaz veya lor peyniri ve karbonat koyun. Bütün malzemeyi yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.

Yoğurma işlemini bitirdikten sonra hazırladığınız hamuru 18 eşit parçaya bölüm. Elinizi hafifçe unlayarak her parçayı yuvarlayın. Daha sonra 1 çorba kaşığı margarinle yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri pembeleşene kadar pişirin. Fırından çıkardığınız sıcak tatlıyı ılık şerbetin içine atıp, 15 dakika kaynatın.

Kemalpaşa tatlınız servis için hazır hale gelmiştir. Afiyet olsun