Perşembe 18.08.2022 11:34
Son Güncelleme: Perşembe 18.08.2022 11:34

İrmik Helvası Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Tam Kıvamında İrmik Helvası Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?

Osmanlı’dan günümüze gelen helva kültürünün geleneksel lezzeti irmik helvası tarifi, sütle hazırlanıp dondurma ile birlikte servis edildiğinde ayrı bir lezzet halini alıyor. Geleneksel tatlımız irmik helvası vazgeçilmez lezzetler arasında yerini koruyor. Bir anda aklınıza düşen irmik helvası evinize buram buram kokular yayar. Az malzemesi ve yapımıyla size kolaylık sağlayacak irmik helvası tarifini mutlaka denemelisiniz. Peki irrmik helvası tarifi nasıl yapılır? İşte pratik irmik helvası tarifi…

Kimi zaman sevinçlere ortak olan helva, kimi zaman da üzüntülere ortaklık eder... Doğumda, ölümde, gurbete gidişte veya dönüşte, düğünde dernekte, hastanın iyileşmesinde pişirilip eşe dosta dağıtılır. İşte tam kıvamında geleneksel irmik helvası tarifi…

İRMİK HELVASI TARİFİ MALZEMELERİ

  • 2 bardak irmik
  • 100 gr tere yağ
  • 1.5 su bardağı süt
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 1.5 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı Hindistan cevizi (isteğe göre)
  • Sade dondurma

İRMİK HELVASI TARİFİ HAZIRLANIŞI

  1. Derince bir tavada tereyağını eritin.
  2. Tereyağının üzerine irmiği ekleyip kavurmaya başlayın.
  3. Ayrı bin tencerede sütü, suyu ve şekeri karıştırın.
  4. İrmik altın rengini aldıktan sonra ocağın altını kapatın.
  5. Hazırladığınız sıvı karışımı irmiğin üzerine ekleyin ve malzemeler özdeşleşene kadar güzelce karıştırın.
  6. İrmiğin kapağını kapatın, malzemeleri ara ara karıştırın.
  7. Malzemeler katı kıvam aldığında tencerenin altını kapatın.
  8. Ortasına dondurma koyarak, ters çevirin.
  9. Üzerini fıstık ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.

İRMİK HELVASI TARİFİ PÜF NOKTALARI

İrmik malzemelerini sürekli karıştırmak daha iyi bir kıvam elde etmenize yarayacaktır.

Kapağını kapattığınız irmik daha nemli ve daha lezzetli olacaktır.

Balık sofralarında kullanacaksanız süt yerine su kullanarak yapabilirsiniz.

İRMİK HELVASI TARİFİ PİŞİRME ÖNERİSİ

Malzemeler kısık ateşte kavrulması daha iyi bir kıvam elde etmenizi sağlayacaktır.

İRMİK HELVASI TARİFİ SUNUM ÖNERİSİ

Hazırlamış olduğunuz irmik tatlınıza bir kase yardımıyla şekil verebilirsiniz.

Şekil verdiğiniz irmik helvanızı antep fıstığı parçaları ve tozuyla servis edebilirsiniz.

İRMİK HELVASI TARİFİ KAÇ KALORİDİR?

Bu besinin 100 gramında 532 kcal kalori, ayrıca besinin 1 Porsiyon (Orta) yani 100 gramlık miktarında İrmik Helvası 532 kalori bulunmaktadır.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.