Perşembe 18.08.2022 11:10
Son Güncelleme: Perşembe 18.08.2022 11:10

Un Helvası Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Sütlü Un Helvası Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?

Geleneksel lezzetlerimizden olan un helvası tarifi vazgeçilmez lezzetlerimiz arasında yerini koruyor. Bir anda aklınıza düşen un helvası evinize buram buram kokular yayacak. Un, yağ, süt, şeker gibi evinizde her zaman bulunan malzemelerle hazırlayabileceğiniz un helvası tarifi sadece beş dakikanızı alacak. Mutfağınıza yaydığı eşsiz kokuyla iştahınızı açacak olan un helvası tarifi pratik yapımıyla size kolaylık sağlayacak. Herkesi mest edecek un helvası tarifini mutlaka denemelisiniz. Un helvası tarifi nasıl yapılır? İşte mükemmel kıvamıyla un helvası tarifi…

Osmanlı'dan günümüze gelen helva hala popülerliğini koruyor. Ağızları tatlandıran bu un helvası tatlı ihtiyacınızı bastıracak, pratik yapımıyla sadece beş dakikanızı alacak. Evinize yaydığı enfes kokuyla vazgeçilmez tarifleriniz arasına girmeye aday un helvası misafirleriniz tarafından da rağbet görecek. Geleneksel lezzetiyle un helvası tarifi nasıl yapılır? İşte mükemmel kıvamıyla geleneksel un helvası tarifi…

UN HELVASI TARİFİ MALZEMELERİ

  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı un
  • Şerbeti için
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • Tarçın (üzeri için)

UN HELVASI TARİFİ HAZIRLANIŞI

  1. İlk olarak irmik helvası tarifinin şerbetini hazırlayın. Şeker, su ve sütü tencereye alın, 5 dakika kadar kaynattıktan sonra ocağın altını kapatın.
  2. Tereyağı ve sıvıyağı tencereye alıp yağ eriyinceye kadar karıştırın.
  3. Elekten geçirilmiş unu yavaşça tencereye ekleyin ve irmek helvası pembeleşinceye kadar kavurmaya devam edin.
  4. Ayrı bir kapta şerbeti hazırlayın. Şerbeti iki parça olarak tencereye ekleyin ve hızlıca karıştırmaya özen gösterin.
  5. İrmek helvası suyunu çekince 1 dakika daha ocakta kavurun, ardından irmik helvanızı ocaktan alın.
  6. İstediğiniz şekil ve süsleme ile servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun…

UN HELVASI TARİFİ PÜF NOKTALARI

  • Un helvası tarifi malzemelerini sürekli karıştırmak daha iyi bir kıvam elde etmenize yarayacaktır.
  • Şerbeti iki parça halinde dökmek ve karışımı hızlı bir şekilde karıştırmak, helvanızın daha kıvamlı olmasını sağlamaktadır.
  • Balık sofralarında kullanacaksanız şerbetinde süt yerine su kullanabilirsiniz.

UN HELVASI TARİFİ PİŞİRME ÖNERİSİ

Malzemeler kısık ateşte kavrulmalıdır.

UN HELVASI TARİFİ SUNUM ÖNERİSİ

Hazırlamış olduğunuz un helvanıza bir kase yardımıyla şekil verebilirsiniz.

Şekil verdiğiniz un helvanızı antep fıstığı tozuyla veya tarçınla servis edebilirsiniz.

UN HELVASI TARİFİ KAÇ KALORİDİR?

Un Helvası Kalori Değeri: Bu besinin 100 gramında 327 kcal kalori, ayrıca besinin 1 Porsiyon (Orta) yani 90 gramlık miktarında Un Helvası 295 kalori bulunmaktadır. Un Helvası besini veritabanımızda bulunan besinlerin ortalamasından; %10 daha az kalori.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.