Ballı çak çak tatlısı tarifi: Ballı çak çak tatlısı nasıl yapılır, malzemeleri neler, hangi ülkenin tatlısı?
Tatlı mı tatlı, leziz mi leziz bir tarif ile karşınızdayız. Tatar tatlı olarak da bilinen çak çak tatlısı, ağız sulandıran görüntüsünün yanı sıra oldukça kolay bir şekilde hazırlanması ile de hem çat kapı misafirlerinizin hem de ev halkının beğenişe sunabileceğiniz bir lezzet. Peki çak çak tatlısı nasıl yapılır? İşte çak çak tatlısı tarifi…
Görüntüsü ile görsel açıdan ilginizi çekecek, tadı ile damağınızda unutamayacağınız bir tat bırakacak çak çak tatlısını hazırlamak için hangi malzemelere ihtiyaç var? Hazırlanışı nasıl? Su yerine bal ile hazırlanan şerbetinin tadına kattığı kıvam ile ballı lokma tatlısına benzetilen çak çak tatlısı, favori tariflerinizden biri olmaya aday.
Çak çak tatlısı tarifi
Malzemeler:
- Dört su bardağı sıvı yap
- Yarım çay bardağı nişasta
- Bir su bardağı toz şeker
- İki su bardağı bal
- Yarım çay kaşığı tuz
- Bir paket kabartma tozu
- İki yüz elli gram un
- Üç adet yumurta
Hazırlanışı:
- Yumurtaları bir kasenin içerisine alıp çırpın.
- Yumurtaları çırptıktan sonra kasenin içerisine un, tuz ve kabartma tozunu ilave edin. Karışım kıvam alana kadar karıştırın.
- Elde ettiğiniz hamuru eşit parçalara bölün. Her bir parçayı açıp ortadan ikiye bölün.
- Hamurları üst üste koyun. Şerit şeklinde kesin.
- Hamurları nişastaya bulayın. Bu işlem, hamurların birbirlerine yapışmaması için önemli.
- Yağı kızdırın. Hamurları kızmış yağın içerisine atın.
- Hamurlar altın rengini aldığında hamurları yağın içerisinden alın.
- Bir tavanın içerisinde şeker ve balı karıştırıp şerbet elde edin.
- Kızarmış hamurların üstüne şerbeti döküp hamurları dinlenmeye bırakın.
- Ardından servis edebilir, afiyetle tüketebilirsiniz.
EN SON HABERLER
- 1 Lokma Tatlısı Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Nefis Lezzetiyle Lokma Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 2 Lokma Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Evde Lokma Tatlısı Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 3 Browni Kek Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Lezzetli Browni Islak Kek Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 4 Pandispanya Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Yumuşacık Pandispanya Kek Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 5 Şekerpare Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Nefis Şekerpare Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 6 İrmik Helvası Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Tam Kıvamında İrmik Helvası Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 7 Un Helvası Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Sütlü Un Helvası Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 8 Un Helvası Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Yumuşak, Nefis Un Helvası Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 9 Un Helvası Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Tam Ölçülü Un Helvası Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 10 Ağlayan Kek Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Kolay Ağlayan Kek Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?