Cuma 26.02.2016 00:00
Son Güncelleme: Cuma 26.02.2016 15:47

Haşlanmış Yumurta Nasıl Yapılır?

Malzemeler
  • 1 Adet Yumurta
  • Cezve
  • Su

Rafadan Yumurta
Ocak üzerindeki cezve'ye yeterli miktar su konulacak. Su kaynamaya başladıktan sonra, yumurta cezvenin içerisine yavaşcacık bırakılacak. Cezvede ki su tekrar kaynamaya başladıktan sonra, Saat'a bakılacak ve bir yere not edilecek. 2 Dakika sonra, ocak söndürülecek.
Cezvedeki yumurta soğuk su ile soğutulacak. Şayet mutfakta saatınız yoksa, kaynayan su içerisine yumurtayı bıraktıktan sonra, 1001'den başlayarak 1100'e kadar rakamlar sayılacak ocak söndürülecek.
Her iki süre sonunda, akları az pişmiş ve sarısı pişmemiş rafadan yumurtanız hazır. Tercihler farklı olduğundan dolayı, rafadan yumurta kıvamı da farklı olacaktır. O yüzden rafadan yumurta haşlama süresi olarak, 2 dakika ile 4 dakika arasında seçim yapmanız gerekiyor. Ayrıca, yumurtalarınızın oda sıcaklığında olması gerektiğini unutmayınız.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.