Giriş Tarihi: 26.02.2016 15:33 Son Güncelleme: 26.02.2016 15:47

Haşlanmış Yumurta Nasıl Yapılır?

Haşlanmış Yumurta Nasıl Yapılır?
Malzemeler
  • 1 Adet Yumurta
  • Cezve
  • Su

Rafadan Yumurta
Ocak üzerindeki cezve'ye yeterli miktar su konulacak. Su kaynamaya başladıktan sonra, yumurta cezvenin içerisine yavaşcacık bırakılacak. Cezvede ki su tekrar kaynamaya başladıktan sonra, Saat'a bakılacak ve bir yere not edilecek. 2 Dakika sonra, ocak söndürülecek.
Cezvedeki yumurta soğuk su ile soğutulacak. Şayet mutfakta saatınız yoksa, kaynayan su içerisine yumurtayı bıraktıktan sonra, 1001'den başlayarak 1100'e kadar rakamlar sayılacak ocak söndürülecek.
Her iki süre sonunda, akları az pişmiş ve sarısı pişmemiş rafadan yumurtanız hazır. Tercihler farklı olduğundan dolayı, rafadan yumurta kıvamı da farklı olacaktır. O yüzden rafadan yumurta haşlama süresi olarak, 2 dakika ile 4 dakika arasında seçim yapmanız gerekiyor. Ayrıca, yumurtalarınızın oda sıcaklığında olması gerektiğini unutmayınız.