Son Güncelleme: Cuma 26.02.2016 15:47
Haşlanmış Yumurta Nasıl Yapılır?
- 1 Adet Yumurta
- Cezve
- Su
Rafadan Yumurta
Ocak üzerindeki cezve'ye yeterli miktar su konulacak. Su kaynamaya başladıktan sonra, yumurta cezvenin içerisine yavaşcacık bırakılacak. Cezvede ki su tekrar kaynamaya başladıktan sonra, Saat'a bakılacak ve bir yere not edilecek. 2 Dakika sonra, ocak söndürülecek.
Cezvedeki yumurta soğuk su ile soğutulacak. Şayet mutfakta saatınız yoksa, kaynayan su içerisine yumurtayı bıraktıktan sonra, 1001'den başlayarak 1100'e kadar rakamlar sayılacak ocak söndürülecek.
Her iki süre sonunda, akları az pişmiş ve sarısı pişmemiş rafadan yumurtanız hazır. Tercihler farklı olduğundan dolayı, rafadan yumurta kıvamı da farklı olacaktır. O yüzden rafadan yumurta haşlama süresi olarak, 2 dakika ile 4 dakika arasında seçim yapmanız gerekiyor. Ayrıca, yumurtalarınızın oda sıcaklığında olması gerektiğini unutmayınız.
EN SON HABERLER
- 1 Nefis menemen tarifi! Yumurtalı menemen tarifi nasıl yapılır?
- 2 En güzel menemen tarifi, menemen nasıl yapılır?
- 3 Kahvaltıların yeni üyesi:Poşe yumurta nasıl yapılır?
- 4 Yumurtalı patates tarifi - Yumurtalı patates nasıl yapılır?
- 5 Sahanda yumurta tarifi - Sahanda yumurta nasıl yapılır?
- 6 Peynirli omlet tarifi - Peynirli omlet nasıl yapılır?
- 7 Sebzeli omlet tarifi - Sebzeli omlet nasıl yapılır?
- 8 Soğanlı yumurta nasıl yapılır? - soğanlı yumurta tarifi
- 9 Yumurtalı domates dolması nasıl yapılır? - yumurtalı domates dolması tarifi
- 10 Kremalı yumurta salatası nasıl yapılır? - kremalı Yumurta Salatası Tarifi