Son Güncelleme: Çarşamba 09.03.2016 11:16
Yumurtalı Omlet Nasıl Yapılır?
- 2 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım kase kaşar peyniri rendesi (küçük bir kase, rendenin ince kısmı ile rendelenmiş)
- 1 tutam maydanoz
- Tuz
Hazırlanışı
- Yumurtaları bir kaseye alıp, tuz ekleyerek çırpın.
- Tereyağını tavada eritin, yumurtayı tavaya dökün.
- Yumurtanın alt kısmı biraz pişmeye başlayınca kenarlardan boşluklar açarak üst kısımda kalan sıvı yumurtanında tavaya akmasını sağlayın, böylelikle omletiniz çok kalın olmayacak, üst kısmında sıvı yumurta kalmayacak.
- Üzerine kaşar peyniri rendesini döküp maydanozları ilave edin.
- Altını kapatarak servis tabağına alabilirsiniz.
- Servis ederken maydanozlar içte kalacak şekilde yarım ay biçiminde omleti katlayabilirsiniz.
- Afiyet olsun.
EN SON HABERLER
- 1 Nefis menemen tarifi! Yumurtalı menemen tarifi nasıl yapılır?
- 2 En güzel menemen tarifi, menemen nasıl yapılır?
- 3 Kahvaltıların yeni üyesi:Poşe yumurta nasıl yapılır?
- 4 Yumurtalı patates tarifi - Yumurtalı patates nasıl yapılır?
- 5 Sahanda yumurta tarifi - Sahanda yumurta nasıl yapılır?
- 6 Peynirli omlet tarifi - Peynirli omlet nasıl yapılır?
- 7 Sebzeli omlet tarifi - Sebzeli omlet nasıl yapılır?
- 8 Soğanlı yumurta nasıl yapılır? - soğanlı yumurta tarifi
- 9 Yumurtalı domates dolması nasıl yapılır? - yumurtalı domates dolması tarifi
- 10 Kremalı yumurta salatası nasıl yapılır? - kremalı Yumurta Salatası Tarifi