Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Üç ayda iki köprü, bir tüp geçit

Önce Marmaray hizmete girdi. Sonra İstanbul ve Ankara'yı birleştiren hızlı tren projesi tamamlandı. Son üç ayda ise Körfez üzerinden İstanbul'u Bursa'ya bağlayan Osmangazi Köprüsü devreye girdi. Boğaz'a üçüncü köprü; Yavuz Sultan Selim Köprüsü kazandırıldı. Ve önceki gün de Göztepe-Kazlıçeşme arasındaki süreyi 100 dakikadan 15 dakikaya indiren Avrasya Tüneli tamamlandı. Avrasya Tüneli bir de rekora sahip, dünyada deniz altından en derinden geçecek tünel olacak.
Aslında bu projelerin birçoğu 20-30 yıl önce hayata geçirilmeliydi. Açın bakın arşivlere o zamanki siyasiler nelerle uğraşıyordu. Bu devasa projeler AK Parti'nin doğru yönetimi ve Türk halkının çalışkanlığıyla ortaya çıkmıştır. Daha da önemlisi birçoğu rekorlar kitabına giren bu yapılar ülke çok kritik bir virajdan geçerken, içerden ve dışardan büyük baskılara maruz kalırken, kalleşçe pusular kurulurken hayata geçti.
15 Temmuz darbe girişimi ve patlayan canlı bombalar yüzünden turizm gelirlerinin azalması, DAEŞ ve PKK ile aynı anda savaşmamız, 3 milyona yakın Suriyeli mülteci vs. o kadar zor günlerden geçiyoruz ki, bu sorunların birisi bir Avrupa ülkesinde olsa çoktan iflas bayrağını çekmişti.
Baksanıza Macaristan bin 294 mülteciyi kabul etmek için referandum düzenledi. Tüm bu zorluklarla uğraşırken bir de Moody's'den kazık yedik; kredi notumuz düşürüldü.
Ama Türkiye dimdik ayakta, üretiyor, devasa köprüler, tüneller yapıyor. Ülkenizle ne kadar gurur duysanız azdır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA