Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Sen de mi ‘Ayfon’?

Apple, uluslararası garanti geçerliliği olan ülkeler listesinden Türkiye'yi çıkarmış.
'Ayfon' dur Allah'ını seversen zaten ortalık karışık... Hollanda ve Almanya siyasetçilerimize faşizanca politikalar uygularken bir sen eksiktin...
Şaka bir yana bu karar şu anlama geliyor: Yurt dışından satın alınan iPhone ve iPad modellerinin uluslararası garantisi artık Türkiye'de geçerli değil.
Bu modelleri Türkiye'de garanti kapsamı içerisinde tamir ettirmek veya değiştirmek mümkün olmayacak. Şimdi yurt dışından ucuza iPhone almanın derdine düşenler düşünsün diyeceğim ama ortada tartışmalı bir karar var.
Türkiye, Apple'ın en çok satış yaptığı ülkelerden biri. Diğer birçok ülke bu garantiye sahipken Türkiye'nin liste dışına çıkarılması tüketici haklarını ihlale girer. Apple'ın yurt dışı ile Türkiye arasındaki satış fiyatları arasında ciddi bir fark var. Yurt dışına çıkma fırsatı bulanlar bazen ihtiyaçları olmadığı halde Apple ürünleri alıyorlar. Bir tanıdık yurt dışına mı çıktı, hemen iPhone siparişi veriliyor. Büyük ihtimalle Türklerin Apple ürünlerini yurt dışından alma oranında büyük bir artış oldu ve Apple da Türkiye'yi uluslararası garanti listesinden çıkardı. Ama bu haklı bir gerekçe olamaz.
Apple, Türkiye'ye sömürge muamelesi çekiyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA