Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Tolunay’lar işsiz kalmaz!

Teknik direktör Tolunay Kafkas, Türkiye Futbol Federasyonu Futbol Gelişim Direktörü ve Genç Milli Takımlar Sorumlusu oldu.
Kafkas gibi sinirli, oyuncuları ve medya ile sürekli sorunlar yaşayan birinin genç milli futbolcuların gelişiminden sorumlu olması şaka gibi. Ayrıca Kafkas'ın tek bir oyun felsefesi vardı, o da, karşı takıma futbol oynatmak! Kafkas'ın bu özelliği sosyal medyada 'Tolunay Kafkas ile ilk yarı sıfır keyfi' diye espri konusu olmuştu.
İddaa oynayanlar Kafkas'ın takımını görünce hemen 'ilk yarı sıfır'a para basarlar.
Buraya yazıyorum; Kafkas, Süper Lig'den alacağı ilk dolgun ücretli tekliften sonra görevi bırakır! Futbol altyapısı sağlam ülkelerde gençlerin antrenörleri uzun yıllar görev yapar. Bizde ise Federasyon Başkanı ya da milli takım teknik direktörü her değiştiğinde altyapı hocaları da değişiyor.
Türkiye'de, Kafkas gibi farklı takımlarda defalarca başarısız olsalar da, sürekli iş bulan bir teknik direktör grubu var. Artık nasıl bir torpilleri varsa, hep aynı isimler Süper Lig'de takım çalıştırıyor.
Bu teknik direktörler 20 kişiyi geçmez! Tek bir oyun felsefeleri var; o da küme düşmemek!
İşsiz kaldıklarında ise torpille TFF'de iş buluyorlar.
Gençlere, yeni teknik direktörlere fırsat tanınmalı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA