Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Okullarda kargaşa

20 bin öğrenci velisi mağdur. Çünkü İstanbul'daki 19 adet etüt ve beslenme okulu normal okula dönüşüyor. Bu durum İstanbul'da 76 yeni İmam Hatip ortaokulunun kurulmasından kaynaklanıyor. İhtiyacı karşılamak üzere, bazı ilköğretim okulları, İmam Hatip ortaokulu oluyor. Ortaya çıkan açığın bir bölümü de, etüt ve beslenme okulları, normal okula dönüştürülerek gideriliyor.
Ayrıca, kimi ilköğretim okulu, sadece 4 yıllık ilkokul, kimisi de, sadece 4 yıllık düz ortaokul (İmam Hatip ortaokulu değil) haline geliyor. İstanbul'daki 1450 ilköğretim okulundan 450'si bu şekilde parçalanıyor. Öğrenciler mağdur: Zira bir okuldan diğerine naklediliyorlar. Bu kargaşaya sadece İmam Hatiplerin orta kısımlarının açılması sebebiyet vermiyor. Aynı zamanda, ilkokullarla ortaokullar fiziki olarak birbirinden ayrılıyor; 4 yıllık ilk eğitim tedrisatını görenler, ikinci 4 yıllık eğitimi alanlarla aynı mekânı, aynı okulu paylaşmıyor.
İmam Hatiplerin orta kısmının açılmasını anladım da, 1) Bu acelenin sebebi neydi? Bazı okulları dönüştürmek yerine, İmam Hatipler için yeni ortaokullar kurulamaz mıydı? 2) 4+4 okuyanlar, eskiden olduğu bir arada gibi eğitim göremez miydi?

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA