Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın "Türk Gıda Kodeksi Et ve Et ürünleri Tebliği" ile sucuk ve salama kırmızı et ve beyaz et karıştırılamayacak. Bu ürünlere mesafeli duranların gözdesi ise ev yapımı sucuklar. Kayseri'de genellikle Kurban Bayramı'nda vatandaşın kendi yaptığı sucuklar, bayram sonrasında kasaplar tarafından hayat buluyor. Güvenli ev yapımı sucukların satış oranları ise marketlerdeki fabrikasyon ürünleri zorluyor. Sucuk, salam ve sosis gibi et ürünlerine tavuk eti karıştırmanın önüne geçen kanunun yürürlüğe girmesiyle, ürün fiyatlarında da artışlar yaşandı. Kilosu 40 liraya kadar yükselmesi beklenen sucuğun alternatifi ise ev yapımı ürünler. Kayserili Kasap Süleyman Apaydın, vatandaşın marketlerde ucuz fiyatlarla satılan sucukların yerine kendi gözleri önünde yapılan ürünlere daha çok ilgi duyduğunu söyledi.