Küçükbay A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Küçükbay, margarinlerin yanlış önyargıların aksine kolestrol ve trans yağ içermediğini, rahatlıkla sağlıklı beslenme düzeni içerisinde yer alabileceğini söyledi. Margarinlerin dünyada Türkiye'ye göre çok daha fazla tüketildiğini söyleyen Küçükbay, "Bunun nedeni margarin hakkında ülkemizdeki ön yargılardır. Margarinler tamamen bitkisel yağlardan üretildikleri için sanılanın aksine kolesterol içermez, sağlık üzerinde hiçbir olumsuz etkisi yoktur" dedi. Margarin üretiminin bilim ve teknolojinin ilerlemesiyle çok geliştiğini söyleyen Küçükbay, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ülkemizde 'modern margarin' terminolojisiyle yapılan üretimler yüzde 100 bitkisel bazlı olduğundan kolesterol içermez. Ayrıca içermiş oldukları omega 6 ve omega 3 çoklu doymamış yağlar nedeniyle sağlıklı bir beslenme düzeninde rahatlıkla yer alabilirler. Yeter ki sağlıklı, modern ve güvenilir bir üretim olsun." Küçükbay, bilinçli tüketicinin sağlık üzerindeki olumsuz etkisi nedeniyle, trans yağ içeren ürünleri tercih etmediğini hatırlattı, "Eski üretim tarzı kısmi hidrojenasyon işlemlerinde düşük olmakla birlikte, bir miktar trans yağ oluşmaktaydı. Ancak Orkide olarak dünyadaki en gelişmiş modifikasyon teknolojilerini uygulayarak margarinlerimizdeki trans yağ oranını yüzde 1'in altına indirdik. Bu durumdaki besinler etiketleme tebliğine göre 'trans yağ içermez' olarak kabul edilir. Ürünlerimizin üzerinde de 'Trans yağ yoktur' logosu mutlaka yer alır" dedi.
ÖZEL ÜRETİMLER
Orkide'nin Türkiye'nin yıllık 700 bin tona varan margarin pazarının en büyük aktörlerinden biri olduğunu ifade eden Ahmet Küçükbay, ürünleri ile ilgili şu bilgileri verdi: "Kahvaltılık ve mutfak margarinleri olmak üzere ev tipi tüketime yönelik ürünlerimizin yanı sıra pastacılık ve endüstriyel alanda müşterilerimizin ihtiyaçlarına göre dizayn edilen 100'den fazla özel ürünümüz var. Orkide ürün çeşitliliği ve geliştirdiği yeni nesil trans yağ içermeyen margarinleriyle yurt içinde ve dışında tüketicilerin vazgeçilmez tercihi olmayı başardı."