Geçtiğimiz
günlerde, SABAH hafta sonu eklerinden dört kişi, Kuruçeşme Arena'daki bir konserden karnımız aç çıktık. Cadde üzerindeki trafiği de görünce, o civarlarda bir şeyler yemeye karar verdik. Açıldığı günlerde gazetemizde haberini de yaptığımız Fun Fatale adlı restoran-bara gitmeye karar verdik. Les Ottoman Otel'in içinde yer alan Boğaz manzaralı mekânın ambiyansı çok hoştu. Fakat mönüyü elimize alıp da ana yemekler kısmına göz atınca hepimiz şoke olduk. Diğer yemekler, bulunduğumuz restoran göz önünde bulunduruluncu 'normal' sınırlar içinde sayılabilecekse de 83 TL'lik bir pirzola bizi çok şaşırttı. Ve karar verdik bu etin neden bu kadar pahalı olduğunu araştırmaya... Bir süredir ekonomi haberlerinde; et fiyatlarının çok yükseldiğini, ithal etlerle fiyatların aşağı çekildiğini, son günlerde ise Ramazan'ın yaklaşmasıyla et spekülatörlerinin yeniden ortaya çıktığını ve düşen fiyatların yeniden yükselişe geçtiğini görüyoruz. Peki temeldeki sorun ne? Hayvan ithal etmek gerçekten çözüm mü? Restoranlardaki et fiyatları abartılı mı, değil mi? Bu soruları hem restorancılara, hem gurme yazarlara hem Türkiye Ziraat Odaları Birliği'ne hem de Et ve Balık Kurumu'na sorduk...