Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Dizi dizi dizildik, ekrana serildik

Malum, ekranın en fazla ilgi gören yapımları, yerli diziler. Kimse onları tahtından indiremiyor. Öyleyse, önümüze cam küremizi koyalım ve geleceği görmeye çalışalım:

PAZARTESİ "EZEL" GÜNÜ
atv'nin dizisi, sezona çok iddialı başladı. Görünen o ki "Kenan Birkan takviyesi" diziye yaramış. Pazartesi geceleri "Ezel"i tahtından indirmek kolay değil. Show'un "Türk Malı" komedisi ile Kanal D'nin emektar dizisi "Arka Sokaklar" da zirveye zirveye ortak olacağa benziyorlar.

SALI SALLANACAK
Salı günü ekranlarda büyük bir rekabet yaşanacağa benziyor. "Aşk ve Ceza" alışkanlığı artarak devam edecek gibi. Kanal D'nin dizisi "Öyle Bir Geçer Zaman ki"nin biraz tempo düşüklüğü sorunu var. İlk bölümden izleyiciyi avucuna alamayabilir. Emina Sandal'ın boy göstereceği Show TV'nin "Lale Devri" dizisi eğer "klişelerden" kendini kurtarabilirse, sürpriz yapabilir. Ama benzer bir seyirci kitlesine hitap eden atv'nin "Bitmeyen Şarkı"sı karşısında işi zor. Kanal D'nin istikrar abidesi "Geniş Aile"yi de gözden ırak tutmamak gerek. (Dizi bir süreliğine pazar günü yayınlanacak ama tekrar eski gününe dönebilir)

ÇARŞAMBAYI DİZİ ALDI
atv, riskli bir karar alarak, perşembe gününde iyi iş yapan "Çocuklar Duymasın"ı Kanal D klasiği "Yaprak Dökümü"nün karşısına koydu. Bu uygulama bir dönem "Avrupa Yakası"nı bir hayli zorlamıştı. Malum, bizim millet gözlerinden yaş gelircesine gülmek yerine, acılar içinde hüngür hüngür ağlamayı tercih eder. Ekran başındakiler yine "reklam arasında diğer diziyi izleme" konusunda master yapacak! Bu arada "Kavak Yelleri", Dağhan Külegeç'in dönüşüyle ivme kazandı. İhmale gelmez.

PERŞEMBENİN GELİŞİ...

...Bu kez çarşambadan belli olmayacak. Zira perşembe geceleri Reyting Hazretleri'nin kime insaf edip, kimin kellesini koparacağını kimse bilmiyor. Perşembe geceleri rekabetin yine atv ile Kanal D arasında geçmesi muhtemel. "Aşk-ı Memnu"nun yerine monte edilen "Fatmagül'ün Suçu Ne?" aynı başarıyı gösterir mi bilinmez. atv'nin ağır topu "Kurtlar Vadisi: Pusu" ise "kemik izleyicisine" güveniyor.

CUMA ENSEYİ KOLLA
İşte futboldaki gibi bir ölüm grubu... Seç seçebilirsen... atv'de "Adanalı" ve "Gönülçelen" var. Buna yakında "Kılıç Günü" de eklenecek, Kanal D'de "Hanımın Çiftliği", Show'da "Deli Saraylı" yayınlanacak. Muzaffer Bey'in ölümünden sonra kan kaybeden "Hanımın Çiftliği"nin işi zor. Perran Kutman faktörü "Deli Saraylı" yı zirveye doğru itebilir. Ama benim gizli favorim "Kılıç Günü..." Star'ın "Umut Yolcuları" na ise bu toz duman arasında yazık olacak gibi geliyor bana.

CUMARTESİ REKABETİ
Yaz aylarının flaş dizisi "Küçük Sırlar" yeni sezonda cumartesi geceleri Kanal D adına reyting kovalayacak. Star'ın dizisi "Dürüye'nin Güğümleri" bundan etkileneceğe benziyor.

PAZAR KAÇ YAZAR...
FOX'un "Arka Sıradakiler" ve "Çakıl Taşları" dizileri ile atv'nin "Aşk Bir Hayal"i arasında yine kıyasıya bir reyting çekişmesi yaşanacağa benziyor. Pazar günlerini genellikle film, yarışma ve şovlara ayıran diğer kanalların bazı yeni dizilerini bu güne kaydırmaları da muhtemel. Henüz yayın günleri belli olmayan Halit Ergenç'li "Muhteşem Yüzyıl" ve Erdal Özyağcılar'ın başrolünü oynadığı "Karadağlar" için de dizi tiryakilerinin kalabalık ajandalarında yer açmaları gerekiyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA