Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Helâl bu çocuklara

Show TV'nin yeni dizisi Suskunlar'ın, ünlü Sleepers (Kardeş Gibiydiler) filminden kopya olduğunu haftalar önce yazmıştık.
Evet, bu dizi, ünlü filmlerden apartılan ne ilk ne son yapım olacak. Ama önemli olan konunun nasıl devşirildiği...
Ne yalan söyleyeyim; filmden diziye 'yüz nakli' bana göre başarılı olmuş. Bunda yaşları küçük ama yetenekleri büyük oyuncuların payı var.
Furkan Didim, Yağmur Esmer, Emirhan Akbaba, Berkcan Çakar, Ulaşcan Kutlu... Kelimenin tam anlamıyla 'muhteşem' oynuyorlar.
Bu arada şiddet sahnelerinin buzlanmasına da ilk kez bu dizide şahit oldum. Küçük çocuğun gardiyan tarafından yerde tekmelendiği bölüm 'mozaikleme' dediğimiz yöntemle sansürlendi.
Bence son derece akıllıcaydı. Zira mozaikleme efekti, tıpkı sigara izmaritlerinin buzlanması gibi, tam tersi bir etki yaratıp ilgiyi o objeye odaklamaya yarıyordu.
Ayrıca çocukların aslında başlarına ne geldiği, yani cinsel taciz ve tecavüze maruz kaldıkları da hiçbir görüntüye ihtiyaç duyulmadan, simgesel bir 'sezdirme' yöntemi ile izleyiciye gayet etkili bir şekilde aktarıldı.
Gerçek hayatta ise Pozantı Cezaevi'nde cinsel istismara maruz kalan çocuk mahkum ve tutuklular, Adalet Bakanlığı'nın talimatıyla Sincan Cezaevi'ne nakledileceklermiş. Diyeceğim o ki; Sleepers'ın senaristi, öyküyü gelip de bizden araklamış olmasın?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA