Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Turizmi zıpkınladılar!

Caretta Caretta deniz kaplumbağaları, doğanın biz Türkler için görevlendirdiği gönüllü turizm elçileri...
Her yıl sadece onları görmek için Kaş, Kalkan, Dalyan, Belek ve Fethiye'ye gelen binlerce turist var. Hatta bazı uyanık otel yöneticileri, tesislerinin önündeki kumsallara sahte kaplumbağa yuvaları yapıp, turist çekmeye çalışıyormuş.
Ancak önceki gün ajanslara düşen haber dehşet vericiydi.
Fethiye'de bir Caretta Caretta zıpkınla vurulmuş olarak bulundu.
Ha terör eylemi için orman yakmışsınız, ha denizde Caretta Caretta vurmuşsunuz. Bana göre her ikisi de 'turizmi baltalama' faaliyetidir. Hele bu eylemlerin 'günah' boyutunu hiç tartışmıyorum.
Veterinerler tarafından tedavi altına alınan ancak durumu umutsuz olarak nitelendirilen kaplumbağa 35 yaşlarında bir dişiymiş.
Zıpkın, akciğerini delmiş.
İnsan olsa, boşandığı eski eşinden şüpheleneceğim ama Allah'a çok şükür ki, hayvanlar henüz 'hayvanlıktan' çıkmadı...
Arkasından gelen haber ise yüreğimi biraz olsun soğuttu. Trabzon'un bir köyünde ayağı yaralı bir karaca bulunmuş. Bölgede veteriner bulunmadığı için çaresiz devlet hastanesine getirmişler.
Acil servisteki doktorlar, ne özel sigorta sormuş, ne SGK güvencesi... (!) Hayvancağızı alıp hemen kırık ayağına atel ve alçı uygulamışlar. Acil yaralıları kabul etmeyip hastane hastane dolaştırdıktan sonra ambulansın içinde ölmelerine sebep olanlara kapak olsun!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA