Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖNCEL ÖZİÇER

Soyadı tekeli kalktı

Anne baba boşanırsa, velayet de annede kalırsa; çocuklara ister annenin, ister babanın soyadı verilebilecek artık.
Sonunda doğru yol bulundu.
Neden kardeşim, neden illa ki baba efendinin namı, şanı, ismi yürüsün bu dünyada? Annelere niçin sadece taşıma kamyonu, nakliye aracı muamelesi yapılıyor?

ERKEKLİĞE GÜZELLEME
Bir de aynı baba, ayrı anadan olunca öz; aynı ana, farklı babalardan olunca üvey kardeş sayılma durumu var. O da büyük saçmalık!
İkisi de yarım kan kardeş işte, biyolojik olarak öz sayılmaları mümkün değil ama illa erkek kısmının errrkekkliğine güzelleme yapılacak ya, birileri mabadından uydurmuş böyle bir tez, diğerleri de üzerine atlamış.
Neyse, ben nasıl bir çocuğa isim koyma hakkının; onu dokuz ay kanıyla canıyla besleyip içinde taşıyan anneye ait olduğuna inanıyorsam, soyadı işinin de baba tekelinden az da olsa çıkmasına çok sevindim. "Anne kızlık soyadınız ne?" sorusu da böylece tarihe karışacak sanırım. "Annemin kızlık soyadı, aynı zamanda benim soyadım" diyecek kadınlar olacak çünkü...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA