Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

'Ben bir hıyardım Zeki Abi beni cacık yaptı'

Ufuk Bayraktar, 2002'nin son günlerinde bir akşam vakti Cihangir'deki babasının meşhur Firuzağa Kahvesi'nde çaycı olarak çalışırken Zeki Demirkubuz tarafından keşfedildi. Demirkubuz, hayatında kamera karşısına geçmemiş Ufuk'u önce 'Bekleme Odası' filminde, sonra da 'Kader'de oynattı.

BABA MESLEĞİ ÇAYCILIK
Başlıktaki 'Ben bir hıyardım Zeki Abi beni cacık yaptı' sözü ise Ufuk'un bir abi olarak gördüğü Demirkubuz'un hayatındaki yerini özetliyor. Ufuk'un delidolu hayat öyküsünü de daha önce verdiği röportajlardan okuyabilirsiniz. 'İklimler' ve 'Yumurta' başyapıtlarında da küçük rollerde kamera karşısına geçen Ufuk, doğaçlama oyunculuktaki büyük yetenek ama dizi dünyasından hep uzak durdu. Kısa zamanda bu kadar önemli yapımlarda rol almasına rağmen hâlâ babasının Firuzağa Kahvesi'nde takılıyor. Arada da kafasına yatan harbi projelerde rol alıyor. Cannes Film Festivali'nde tanıma fırsatı bulduğum Ufuk'u, Ramiz Dayı'nın gençliğini canlandıracağını öğrendiğimde hemen arayıp, "Çaycılığa devam mı" diye takıldım. O da bana; "Çaycılık baba mesleği. 30 yıldır vardı, 30 yıl daha olacak. Burada takılmayı seviyorum" dedi. Ufuk, diziyle ilgili ise kısaca şu açıklamayı yaptı: "Tuncel Kurtiz'in gençliğini canlandıracak olmak büyük onur. O çok büyük bir oyuncu. 30 aday arasından beni seçtiler. Yüz hatlarımın Ramiz Dayı'nın gençliğine uyacağını söylediler. Rolüm Ramiz Dayı'nın İstanbul'a gelişi ve Kenan Birkan ile tanışmasıyla başlıyor. İzleyiciler çok sağlam bir 'geçmişe yolculuğa' hazır olsunlar." Ufuk ile ilgili son bir ayrıntı: Genç oyuncu, Demirkubuz'un hazırlıklarına devam ettiği yeni filminde de rol alacak.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA