Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Allahuekber Dağları'nda donmak

1914 yılında, Sarıkamış Harekatı'nın geçtiği Allahuekber Dağları'nda binlerce askerimizin donarak ölmesini konu alan birçok belgesel ve program yayınlandı ama hiçbiri 'Doğada Tek Başına' kadar etkili olamadı... Serdar Kılıç, o gün askerlerin giydiği ince kıyafetleri üzerine geçirdi, silahı omzuna taktı ve dondurucu soğukta yola çıktı.

KUSURSUZ BİR İŞ
1914'te donarak ölen askerlerimizin yaşadığı koşulları ekrana taşımak için tezekteki buğdaylar dahil her ayrıntıyı düşündü. Sadece kendini değil ekran başındaki milyonları da dondurdu. "Açlık ve soğuğa yenilen Mehmetçikler'in hayatta kalma şansları var mıydı?" sorusuna yanıt ararken yine faydalı bilgiler verdi. Sanki Discovery ya da National Geographic kanallarında yayınlanan kusursuz bir belgeseli izliyormuş gibi hissettim kendimi. Serdar Kılıç, birbirinin kopyası, yüzlerce program arasında, farklılığın peşinde koşuyor. Kendisini kutluyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA