Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

SİYAD'a cinsel ayrımcılık suçlaması!

SİYAD'taki arkadaşlar 'Bir Avuç Deniz'in basın gösteriminde acayip eğlenmişler, en hüzünlü sahnelerde bile gülmüşler! İzlemeden yorum yapamam ama Uğur Vardan, "Bence gelecek yılın 'En fena'sını çok çok erkenden izlemiş olduk..." dediyse, Leyla Yılmaz'ın ilk yönetmenlik denemesinin kurbanı olma ihtimali de yüksek.

SIRF KADIN OLDUĞU İÇİN!
Filmle ilgili en ilginç yorum ise Habertürk yazarı Esin Övet'ten gelmiş: "Leyla Yılmaz bir kadın gözüyle çekmiş filmini ama eleştirmenler filmi yerden yere vurmuş. Ben bu durumu bir kadın yönetmene karşı yapılan acımasız eleştiri olarak değerlendiriyorum. Yani film bu kadar ağır eleştirileri hak etmiyor. Daha kötülerini gördük..." Mutlaka daha kötüleri vardır ama 'kadın yönetmene karşı yapılan acımasız eleştiri' lafına takıldım! Övet, eleştirmenleri 'cinsel ayrımcılık' yapmakla mı suçluyor? Yoksa her iş kolunda olduğu gibi sinemada da kadın yönetmenler için pozitif ayrımcılık beklentisi içerisinde mi, anlayamadım! SİYAD üyelerinin Yılmaz'ı sırf kadın olduğu için acımasızca eleştirdiklerini düşünmek bayağı fantastik bir yaklaşım. SİYAD üyelerinin göklere çıkardığı, ödüllere boğduğu birçok kadın yönetmen var.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA