Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Spor notu: Mahalle futboluna dönmeli

3-0 biten Türkiye-Estonya maçından sonra Estonya Delfi Sports gazetesi, 'Çakma Almanya'ya yenildik' başlığını atmış! Adamlar haklı... Hakan Balta, Ömer Toprak, Hasan Ali, Hamit Altıntop, Nuri Şahin, Gökhan Töre, Mehmet Ekinci, Tunay Torun ve Sercan Sararer; Almanya'da yetişti! (Fransa doğumlu Mevlüt Erdinç'i de sayarsak tam 10 futbolcumuz gurbetçi kontenjanından.) Alman futbol endüstrisi bize çalışıyor yani.
Türkiye'de artık bırakın yıldızı, milli takım seviyesinde doğru dürüst futbolcunun bile yetişmemesine dair onlarca neden sıralayabiliriz.
Ama bence en büyük etken; mahalle futbolu kültürünün bitmesi! Sokaklarda bırakın top oynamayı, yürüyecek yer bile kalmadı; her yer araba mezarlığı!

TOP CAMBAZLARI YETİŞMİYOR
Evet, modern sahalarımız var ama orada oynaması için çocukların önce mahallede, bahçede, boş arsada vs. topa ayağının değmesi, futbolu sevmesi lazım. Dikkat edin; artık Sergen, Oğuz, Rıdvan gibi top cambazı da yetişmiyor. Çünkü çalım atmak, top cambazı olmak en iyi sokakta öğrenilir.
Sokak futbolu egoizimdir, bencilliktir.
Topu alırsın, kimseye vermezsin; gol atmak bile önemli değildir. Önemli olan attığın çalım, yaptığın şovdur! Hatırlayın eski mahalle maçlarını; hep bu tarz fırlama çocuklar şov yapardı, yıldızlar da onlardan çıkardı.
Barcelona'nın başarısının tohumları da; Johan Cruyff'un La Masia'da tohumlarını attığı, dar alanda sokak futbolu oynatmasıyla başladı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA