Adana'da uygulama yapana polis, yüzlerini insan sureti silikon maske ve şapkayla gizleyen motosikletli 2 şüpheliyi görünce 'Dur!' ihtarında bulundu. İhtara uymayarak kaçan şüphelileri, polis aracıyla çarparak devirdi. Motosikletten düşen şüphelilerin taşıdığı Kalaşnikof tüfek, ruhsatsız tabanca, 5 şarjör ile mermiler de yola saçıldı. O anlar güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı. Silahlı saldırı hazırlığında oldukları değerlendirilen şüphelilerden Cihan G., sorgusunda, "Üzerimde tabanca olduğu ve arandığım için polisten kaçtım. Herhangi bir eyleme gitmiyordum" dedi. Atakan A. ise, "Silaha merakımız vardı. Silahları denemeye giderken polise yakalandık" dedi. Olayla ilgili gözaltına alınan 4 şüpheli tutuklandı.
KALAŞNİKOF YOLA SAVRULDU
Olay, 14 Mart gecesi Seyhan ilçesi Yeşiloba Mahallesi'nde meydana geldi. Seyhan İlçe Emniyet Müdürlüğü Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği ekipleri, bölgede çalışma yaparken yüzlerini silikon maske ve şapkayla gizleyen motosikletli 2 şüpheliyi görünce 'Dur' ihtarında bulundu. Motosikletteki şüpheliler polisin ihtarına uymayıp, kaçtı. Bölgeye takviye isteyen ekipler, takip ettikleri şüphelilerin motosikletini, polis aracıyla çarparak devirdi. Motosikletten düşen şüphelilerin taşıdığı Kalaşnikof piyade tüfeği, ruhsatsız tabanca, 5 şarjör ile mermiler de yola saçıldı. O anlar güvenlik kamerasına yansıdı.
SİLAHLI SALDIRI İDDİASI
Olay yerine çağırılan sağlık ekiplerinin müdahalesinin ardından motosiklet sürücüsü Cihan G. (19) ile Kalaşnikof piyade tüfeğini kucağında taşıyan Atakan A. (27) gözaltına alındı. Yapılan Genel Bilgi Toplama (GBT) sorgusunda Cihan G.'nin 'hırsızlık' suçundan 2 yıl 6 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu, ayırca 'kasten yaralama' suçundan da arandığı belirlendi. Güzergahtaki güvenlik kameralarını inceleyen polis, şüphelilerin, Yeşilevler Mahallesi'ndeki oto tamircisinde Abdullah Ç. (26) ve Hüseyin E. (29) ile buluştuğunu tespit etti. Şüphelilerin silahlı saldırı hazırlığı yaptıklarını değerlendiren ekipler, Abdullah Ç. ve Hüseyin E.'yi de gözaltına aldı.
"SİLAHA MERAKIMIZ VARDI"
Emniyete götürülen şüphelilerden Cihan G., sorgusunda, "Üzerimde tabanca olduğu ve arandığım için polisten kaçtım. Herhangi bir eyleme gitmiyordum" dedi. Atakan A. ise, "Silaha merakımız vardı. Tanımadığımız birinden satın aldık. Silahları denemeye giderken polise yakalandık" savunması yaptı. Diğer şüpheliler Abdullah Ç. ile Hüseyin E. ise konuyla bir alakalarının bulunmadığını öne sürdü. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Cihan G., Atakan A., Abdullah Ç. ile Hüseyin E., çıkarıldıkları mahkemede tutuklandı.