Ağrı Merkez Spor Salonu'nda yapılan şampiyonanın açılış törenine; Ağrı Vali Yardımcıları Ahmet Raşit Orhan ve Recep Aydın, Türkiye Boks Federasyonu Asbaşkanı Ercüment Aslan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet Çelebi, protokol üyeleri, antrenörler ve çok sayıda sporcu katıldı.
Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından halk oyunları gösterisiyle devam etti.
Açılış konuşmasını yapan Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet Çelebi, Türkiye'nin dört bir yanından gelen genç sporcuların kıyasıya mücadele edeceği bu şampiyonanın Türk sporuna katkı sağlayacağına inandığını belirtti.
Çelebi, "Bugün burada, Türkiye Ferdi Genç Erkekler Boks Şampiyonası için bir aradayız. Bu anlamlı organizasyon, yalnızca genç sporcuların ringdeki mücadelesi değil, aynı zamanda Türk sporunun geleceğine yapılan bir yatırımdır. Spor, karakterin, ahlakın ve saygının da geliştiği bir alandır. Fair play ruhu içinde geçecek olan bu şampiyona, gençlerimizin gelişimine önemli katkılar sağlayacaktır" ifadelerini kullandı.
Ağrı Vali Yardımcısı Ahmet Raşit Orhan ise Ağrı'nın böyle önemli bir spor organizasyonuna ev sahipliği yapmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, tüm sporculara başarılar diledi.
Türkiye Boks Federasyonu Asbaşkanı Ercüment Aslan da konuşmasında, genç boksörlerin bu şampiyonada sergileyecekleri performansın, Türk boksu adına umut verici olduğunu vurguladı. Şampiyonaya Türkiye genelinde 58 ilden 428 sporcu katılıyor. Genç boksörler, farklı sıklet kategorilerinde madalya mücadelesi verecek. Şampiyonanın ilk gününde yapılan karşılaşmalar büyük çekişmelere sahne olurken, müsabakalar önümüzdeki günlerde de devam edecek. Turnuva, 19 Mayıs 2025 tarihinde sona erecek.