Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Antalya Ajans Müdürü İrfan Cesur, Antalya'nın ekmek israfının daha fazla olduğu iller arasında yer aldığını söyledi. Antalya Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Ali Çandır'ı ziyaret eden Cesur, Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası hakkında bilgi verdi.
KAMPANYA ÖNEMLİ
Türkiye'de günlük üretilen 101 milyon adet ekmeğin 6 milyon adedinin israf edildiğini kaydeden Cesur, "Ülkemizde yıllık 1.5 milyar TL değerinde 2,1 milyar adet ekmek israf edilmektedir. Yiyecek içecek sektörünün yoğun olduğu Antalya'da ekmek israfının daha fazla olduğu tahmin ediliyor. Bu nedenle Antalya'da yürüttüğümüz kampanya büyük önem arz ediyor" diye konuştu.